Esports B92.net

Cloud9 rasturio Ence u finalu IEM Dallasa

Cloud9 se vratio u velikom svetlu, pošto su u velikom finalu IEM Dallasa razmontirali ENCE rezultatom 3-0 i tako uspeli da donesu prvi trofej organizaciji od povratka na CS:GO scenu!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Svi smo znali da je ovo jedna veoma jaka petorka, što su to i dokazali dokom online ere, ali je njima bilo važno da se dokažu i na LAN turnirima. Verujem da ćemo od sutra gledati neki novi Cloud9, jer su konačno dokazali da i pred publikom mogu da se nose sa najvećim ekipama.

C9 je pred početak Majora otkupio rusku petorku koja je nastupala za Gambit. Već nakon samo par nedelja možemo reći da su napravili odličan posao, jer su već uspeli da vrate organizaciju na na sam vrh.

Što se tiče IEM Dallasa, od samog starta su bili vrlo konstantni, a najveću pobedu su sigurno ostvarili u polufinalu kada su savladali Faze Clan, koji je ubedljivo najjača ekipa u 2022. godini. Ipak, tek tada je usledio vrlo neugodni ENCE, koji je sa Snaxom uspeo da napravi veliki uspeh plasmanom u finale. I pored njegovih odličnih partija, nedostajao im je Spinx, a Cloud9 je bez previše problema osvojio sve tri mape.

Cloud9 će sada pauzirati nekoliko nedelja, pre nego što se 22. juna vrate u akciju na Roobet Cup 2022. Što se tiče ostalih turnira, nećete morati dugo da čekate, pošto već u narednih par dana možete gledati Pinnacle Cup i Globar Esports Tour Dubai!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.