Esports B92.net

Dev1ce želi da se vrati kući

Nakon osam meseci provedenih u dresu NIP-a, Nikolaj ”dev1ce” Ric je izrazio želju da se vrati u Astralis, saopštili su novinari 1pv.fr i Dexerta.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Jedan od najboljih CS:GO igrača svih vremena je pre 8 meseci iznenadio svet kada je napustio Astralis, najtrofejniju ekipu ikada, kako bi prihvatio ponudu Ninjas in Pyjamas, ekipe koja je već neko vreme daleko od konkurencije za najveće trofeje.

Želja za novim izazovima, kao i mogućnost da se preseli u Švedsku gde bi mogao da živi sa devojkom su bili veliki, zbog čega je odlučio pređe u slabiju ekipu. Ubrzo se videlo kakav efekat je ostavio na ekipu, koja je počela da beleži znatno bolje rezultate, ali opet nedovoljno da bi se domogla trofeja. Organizacija je obećala da će pojačati sastav, a veći deo tog perioda su proveli igrajući sa juniorima, što je očigledno prouzrokovalo veliko nezadovoljstvo kod igrača.

Iako NIP poseduje veliki potencijal, posebno dolaskom Es3taga, Dev1ce je ipak izrazio želju da se vrati u Astralis i ponovo zaigra sa starim saigračima. Za Astralis bi ovo bilo idealno pojačanje, pošto bi uskočio umesto Lucky-a, koji je dosada prikazao vrlo promenljivu formu. Taj transfer neće bit tako jednostavno finalizirati, pošto je Danac potpisao trogodišnji ugovor, a NIP će sigurno želeti da zaradi na njegovoj prodaji, pošto su pre manje od godinu dana potrošili preko 700.000 dolara.

Za Nindže bi ovo definitivno bio preveliki gubitak, dok smatram da bi Astralis Dev1ce-ovim dolaskom ponovo mogao da postane strah i trepet. Ipak, da li će ova otkupna klauzula biti prevelika za Astralis?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.