Esports B92.net

Dupeeh, Magisk i Zonic zvanično predstavljeni kao novi članovi Vitality-a

Iako se već nedeljama znalo da je samo pitanje vremena kada će ovi transferi biti finalizirani, tek sinoć je Vitality i zvanično potvrdio da su stigli Dupreeh, Magisk i Zonic.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Vitality
Foto: Vitality

Francuska organizacija se i pored dobre forme na kraju prošle godine odlučila da napravi drastične promene u svojoj CS:GO postavi. Prvo je ekipu napustio trener Remi “XTQZZZ” Kuoniam, koji je prešao u G2, da bi nekoliko nedelja kasnije otišli Rišar ”shox” Papilon i Džejson ”Kyojin” Ngujen.

Smatraju da je ovaj sastav dostigao svoj limit, a kada imate igrača kao što je Metju ”Zywoo” Erbo, želite da mu omogućite da igra sa najboljim mogućim saigračima. Zbog toga nisu želeli da propuste priliku da dovedu dva velika šampiona, Pitera ”dupreeh” Rasmusena i Emila ”Magisk” Reifa, koji su u svojim karijerama osvojili sve što se može osvojiti.

Pošto se takođe oslobodila trenerska pozicija, doveden je i Dani ”zonic” Sorensen, kojeg mnogi smatraju za najboljeg CS:GO trenera ikada.

”Otkako smo se pridružili CS:GO sceni oduvek smo želeli da dostignemo vrh, a da istovremeno razvijamo najveće talente iz Francuske. Sada je vreme da razmišljamo o internacionalnom sastavu koji će moći da se bori za najveće trofeje. Dupreeh, Magisk i Zonic su dokazani pobednici i imaju ono što nam je potrebno da postanemo najbolji CS:GO tim na svetu”, izjavio je Fabien “Neo” Devide, suvlasnik organizacije.

Osim Magiska, koji je na kratko igrao u internacionalnom sastavu, niko od ostalih igrača nikada nije igrao van svog govornog područja, zbog čega postoji strah da će jezička barijera biti problem za ovu ekipu. Ipak, niko od njih nije nepoznat sa engleskim, zbog čega se nadamo da to neće biti preveliki problem.

Pored ove trojice, Vitality je takođe predstavio i dva velika League of Legends pojačanja u vidu Luke “Perkz” Perkovića i Matjaša “Carzzy” Orsaga, jer imalju želju da postanu svetska sila u svim esportovima u kojima se takmiči.

Da li verujete da će Vitality uspeti da parira NAVI-u u narednoj sezoni?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.