Esports B92.net

FaZe Clan osvojio PGL Major Antwerp 2022

Treći turnir za FaZe Clan ove godine.

Rastko Zorić RUR
Podeli
Foto: PGL
Foto: PGL

Sinoć je privedeno kraju tronedeljno ratovanje najboljih CS:GO ekipa koje su se okupile u Antverpenu, a FaZe Clan je na kraju podigao trofej, zaradio 500,000 dolara, 1800 poena i 4000 Blast Premier poena. Ovo je za nepuna tri meseca treći veliki turnir koji osvaja organizacija, a prethodno su uzeli Intel Extreme Masters XVI – Katowice i ESL Pro League Season 15.

FaZe je u finalu pobedio Natus Vincere i može se reći preuzeo tron od ukrajinske organizacije, koja je dominirala veći deo prošle sezone. Na osnovu dosadašnjih rezultata, izgleda da će ova godina proći u znaku FaZe Clan-a. Severnoamerička organizacija, za koju nastupaju evropske CS:GO legende kao što su rain i karrigan je do finala turnira došla pobedama nad Ninjas in Pyjamas, Team Spirit, a posebno su bili impresivni na mapama Nuke i Inferno. Konačan raspored ekipa na kraju turnira je bio:

  1. FaZe Clan – $500,000
  2. Natus Vincere – $150,000
  3. Team Spirit – $70,000
  4. ENCE – $70,000

Nema mnogo vremena za slavlje jer već 30. maja počinje Intel Extreme Masters XVII – Dallas na kojem će se 16 ekipa boriti za nagradni fond od 250,000 dolara kao i Pro Tour i Blast Premier poene.

Na turniru u Dallas-u će se pojaviti i ekipa ENCE za koju nastupa Pavle”maden”Bošković. ENCE je učestvovao na završenom Major-u i stigli su čak do polufinala, u kojem su izgubili 2-0 od Natus Vincere-a. Navijamo da ekipa nastavi sa dobrim partijama i rezultatima i na severnoameričkom tlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.