Esports B92.net

FaZe srušio ENCE u finalu ESL Pro Lige za novi trofej u 2022. godini

Faze Clan je juče pokazao da ovo može biti njihova godina, pošto su u velikom finalu ESL Pro Lige savladali ENCE sa 3-1 i tako uspeli da osvoje drugi veliki trofej za samo par meseci.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Nakon što su u četvrtfinalu eliminisali NAVI, znalo se da će im teško iko stati na put. Otvorio im se žreb, ali ni u ovakvom slučaju nisu smeli potceniti protivnike. FURIA je dala sve od sebe u polufinalu, ali je Faze uspeo da dođe do pobede od 2-0, gde ih je čekao ENCE, koji je bio bolji od NIP-a.

Finale je otvoreno na Vertigu, gde smo gledali vrlo uzbudljiv početak i ne tako zabavan kraj u kojem je Faze potpuno preuzeo kontrolu. Finalni rezultat bio je 16-11, ali je onda ENCE podigao novo igre na narednoj mapi.

Ponovo smo gledali mnogo uzbudljivih duela i rundi, ali je nakon produžetaka ENCE uspeo da odnese pobedu i da dođe do izjednačenja. Kada imate kapitena iskusnog kao što Karrigan, onda znajte da on on neće dozvoliti da jedan ovakav poraz poljulja ekipa. Usledio je Mirage na kojem Faze vraća stvari u svoje ruke i dolazi do pobede od 16-9.

Četvrta mapa bio je Dust 2. Ovoga puta ENCE više nije imao mesta za greške. Pavle ”maden” Bošković je dao sve od sebe, ali njegovih 25 fragova nije bilo dovoljno za pobedu, pošto je iskustvo ipak presudilo. Konačan rezultat bio je 16-12, čime je Fejz po drugi put ove godine u svojim rukama držao jedan ovako veliki trofej.

Kada je počela sezona, znali smo da ćemo dolaskom Ropza gledati neki novi Faze, ali nismo verovali da će se ovako brzo uigrati. Ipak, drago nam je da je pred nama možda i jedan od najuzbudljivijih sezona ikada!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.