Esports B92.net

K0nfig propušta Major kvalifikacije zbog povrede

Astralis je jutros saopštio da je Kristijan “⁠k0nfig⁠” Vineke doživeo “komplikovani prelom skočnog zgloba” i da će mu trebati dosta odmora u narednim danima i nedeljama, zbog čega će propustiti finalne kvalifikacije pred CS:GO Major u Rio de Žaneiru.

Predrag Ciganović
Podeli
Foto: PGL
Foto: PGL

Nejasno je koliko dugo će 25-godišnjak biti van servera, ali će u najmanju ruku propustiti IEM Road to Rio RMR A turnir koji se održava od 4. do 9. oktobra, potvrdila je organizacija.

Astralis će se boriti na najvažnijem turniru za mesto na Majoru sa jednim od svojih akademskih igrača, MistR-om, koji je navodno predložen kao zvanična zamena pre isteka roka za registraciju za RMR događaj.

Ovo će predstavljati veliki udarac šansama Astralisa na velikom kvalifikacionom turniru za Major, gde će se takmičiti 16 timova, uključujući velikane kao što su FaZe, G2, NIP i Cloud9.

Iako je često kritikovan zbog manjka konzistencije, k0nfig je igrao ključnu ulogu u nekim od najboljih Astralisovih nastupa do sada u 2022. godini, kao što je njihov plasman u polufinale IEM Cologne-a i plasman u prvih osam u Katovicama.

Gledajući na njihovu formu, kao i formu ostalih ekipa, pred njima nije bio lak zadatak ni u punom sastavu. Ovako bi mogli da kažemo da su sada velike šanse da će jedan Major turnir biti bez Astralisa, što je do nedavno bilo nezamislivo!

Kakve im šanse dajete bez k0nfiga?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.