Esports B92.net

Kraj jedne ere – Dupreeh i Magisk napuštaju Astralis, dolaze K0nfig i BlameF

Astralis je jutros potvrdio da će ekipu napustiti legende Piter ”Dupreeh” Rasmusen, Emil ”Magisk” Reif, kao i trener Dani ”Zonic” Sorensen, a da će na njihovo mesto doći dvojac koji je do nedavno nastupao za Compexity, Kristijan ”k0nfig” Vineke i Bendžamin ”blameF” Bremer.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Astralis
Foto: Astralis

Odlaskom Nikolaja ”device” Rica, znali smo da se bliži kraj najboljoj CS:GO postavi svih vremena, ali sada odlascima Dupreeh-a i Magiska i zvanično možemo potvrditi da je došao kraj jedne ere. O ovim promenama se spekulisalo već neko vreme, ali izgleda da je loš nastup na Majoru samo potvrdio organizaciji da je potrebno da se osveži postavi.

Kada pogledate šta su sve u svojim karijerama postigli Dupreeh i Magisk, malo ko bi pomislio da možete pronaći bolje od njih dvojice. Ipak, Astralisu su bile neophodne promene, a i njih dvojica sami su želeli novi izazov. O tome šta su sve osvojili bi mogli da pišemo satima, zbog čega sam siguran da će bez problema pronaći novu ekipu. Mnogi spekulišu da bi Device i Dupreeh uskoro ponovo mogli da zaigraju zajedno!

”Želim da istaknem veliko poštovanje prema Daniju, Emilu i Piteru. Oni su legende Astralisa i uvek će biti deo naše porodice, gde god da nastave svoje karijere. Želimo im puno sreće u budućnosti”, napisao je direktor Astralisa, Kasper Hvit.

Što se tiče pojačanja, smatram da Astralis nije mogao da pronađe bolje zamene od Konfiga i BlameF-a. Dvojica igrača koji već godinama unazad beleže odlične individualne rezultate, ali im nedostaju timski uspesi. Zbog toga verujem da bi uz iskusne igrače kao što su Gla1ve i Xyp9x mogli da dostignu svoj pun potencijal.

”Obojica su igrači svetske klase. Pored toga što poseduje vrhunske kvalitete na serveru, obojica su velike ličnosti, pune motivacije i energije koja će se osetiti i u poslednjim redovima najvećih arena”, dodao je Kasper.

Pored pomenute dvojice, Astralis je predstavio i novog trenera, Aleksandra “ave” Holta, bivšeg CS 1.6 profesionalca i dugogodišnjeg trenera North-a!

Organizacija je potvrdila da ćemo ovu postavu prvi put u akciji gledati na Blast Premier Fall turniru, koji počinje za tačno tri nedelje. Da li verujete da bi ovi momci mogli da nadmaše uspehe svojih prethodnika?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.