Esports B92.net

Novo bizarno pravilo: ESL zabranio Crocs papuče na svojim turnirima

Kako saznajemo iz novog ESL pravilnika, Counter-Strike igračima više neće biti dozvoljeno da nose Crocs papuče na LAN ESL događajima.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

ESL je najavio nekoliko izmena u svom pravilniku pred početak IEM Cologne 2023, potencijalno prvog turnira na kome će se igrati CS2. Izmene su uglavnom sitne, poput prelaska sa ESEA platforme na FACEIT. ESL je takođe skratio CS:GO na CS, pošto ćemo ionako uskoro preći na CS2.

Međutim, promena koje je sve iznenadila ESL-ova zabrana Crocs papuča, na šta je prvo ukazao portal Dust2.us.

Prema članu 4.3, to jest pravilu o odevanju, igrači po svaku cenu moraju da nose dres svoje ekipe, duge pantalone i zatvorenu obuću. Ovaj član je sada dobio dodatak u kome se Crocs papuče pominju kao primer obuće koja nije dozvoljena. U slučaju da igrači prekrše ovo pravilo, moraće da plate kaznu do čak 250 hiljada dolara.

Međutim, vredi napomenuti da su kroksice bile zabranjene i na drugim esports događajima pre novog ESL pravila. EG je 2022. godine morao da pauzira jedan od svojih mečeva na tadašnjem League of Legends Worlds šampionatu jer je jedan od njihovih igrača nosio Crocs. Midlejner Džozef ”jojopyun” Pjun je kasnije morao da plati kaznu zbog ”neprikladnog odevanja”.

Ako izuzmemo nezavidan izgled kroksica, da li ova zabrana ima neku poentu? Ili ESL samo glumi strogoću?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.