Esports B92.net

Poznati svi četvrtfinalisti PGL Antwerp Majora

Ako smo mislili da je prva faza bila uzbudljiva, grdno ste se prevarili, pošto je Legends faza pokazala da uvek može biti još uzbudljivije. Gledali smo veliki broj vrhunskih mečeva koji su doneli mnoga iznenađenja i razočarenja, ali na kraju svega, samo 8 ekipa je uspelo da obezbedi plasman u poslednji krug PGL Antwerp Majora!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: PGL
Foto: PGL

Možda i najveće iznenađenje celog turnira je sigurno mlada ekipa Sprita, koji je sa tri pobede iz isto toliko odigranih mečeva uspeo da bude jedna od prve dve ekipe koje su prošle među najboljih osam. Tako nešto je pošlo za rukom i NAVI-u, ali ne verujem da je ikoga takav ishod iznenadio.

Zatim slede ekipe čija je forma poslednjih meseci nagoveštavala da bi plasman u top 8 morao da se očekuje. Radi se o ekipama kao što su Faze Clan, Ence i NIP, koji možda nisu uspeli da dođu do ovog uspeha bez greške, ali su zato pokazali dovoljno da bi svako trebao da ih se plaši!

Poslednja tri mesta su popunjena tek sinoć i to nakon tri vrlo neizvesna okršaja. Prvi je to uradio Heroic, koji je u jednom vrlo teškom meču eliminisao Vitality, koji je po mnogima bio jedan od favorita.

Zatim je usledio okršaj koji se završio jednim srceparajućim rezultatom za sve gledaoce sa ovih prostora, pošto je brazilska Furia uspela da eliminiše G2 Esports za koji nastupaju Nemanja ”huNter” Kovač i Nikola ”NiKo” Kovač! Ovo je veliki udarac za G2 Esports koji je početkom godine sastavio moćan sastav. Za sada se ta investicija nije ispaltila i siguran sam da možemo da očekujemo nove promene u narednim mesecima.

Poslednji tim koji je obezbedio plasman u četvrtfinale je Copenhagen Flames, koji je nakon 2-0 morao dobrano da se namuči kako bi preskočio poslednju prepreku. Ovo je veliki uspeh za jednu mladu ekipu od koje mnogi nisu očekivali ni da će se plasirati na Major. Ipak, oni nastavljaju da pružaju odlične partije, zbog čega se zasluženo nalaze među najboljima!

Ko vas je najviše iznenadio, a ko najviše razočarao? Ko će po vama uspeti da osvoji prvi Major trofej u godini?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.