Esports B92.net

Poznati svi četvrtfinalisti Rio Majora

Gotova je i druga faza Rio Majora, a od 24 učesnika, preostalo ih je samo 8!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Sinoć smo imali tri uzbudljiva duela na programu, nakon kojih smo se oprostili od ENCE-a, BIG-a i Liquida, koji su porazima od MOUZ-a, NAVI-a i Spirita zapečatili svoju sudbinu na turniru.

Prvi na servere su izašli MOUZ i ENCE. Dve ekipe za koje možemo reći da su na istom nivou po snazi. Kao što se i očekivalo, usledio je spektakl. Sve do samog kraja treće mape, nismo mogl ida znamo ko će doći do pobede, ali zahvaljujući sjajnom Dexteru, MOUZ je ipak izašao kao pobednik, čime su ostvarili neverovatan uspeh sa jednom ovako mladom ekipom.

Odmah nakon toga na megdan su izašli NAVI i BIG. Ovde je malo ko verovao da nemačka ekipa ima dovoljno snage da zapreti, posebno da će S1mple dozvoliti da mu se desi ista greška kakva se desila ekipama kao što su FaZe, Vitality i Liquid. Tako je i bilo. NAVI je bez previše problema došao do pobede od 2-0.

Za sam kraj legends faze Rio Majora usledio je još jedan vrhunski okršaj, Liquida i Spirita. Sa jedne strane imamo iskusne velikane kao što su Liquid, a sa druge Spirit, jedan veoma mladi tim, koji željan da se pokaže na velikoj sceni. Kao i prvom meču, gledali smo tri mape, a sve do samog kraja je bilo neizvesno. Ipak, par sjajnih poteza mladih Rusa je presudilo, a Elige i momci su sa bine izašli u suzama.

Parove za četvrtfinale možete videti u prilogu ispod. Ko su vaši favoriti za osvajanje Rio Majora?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.