Esports B92.net

Poznati svi učesnici Rio Majora!

Sinoć je zvanično završen RMR turnir, što znači da su mi poznati svi učesnici Rio Majora, najvećeg Counter Strike turnira u godini, koji će početi za tačno tri nedelje!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Protekle nedelje smo imali priliku da gledamo neverovatno borbu za samo 24 mesta koja vode na Rio Major. Mnogi su nas iznenadili, a mnogi i razočarali. Ipak, nakon velike borbe, dobili smo konačnu listu.

Kao i obično, Evropa je najjača regija, zbog čega je dobila čak 16 mesta, Severna i Južna Amerika su dobile 6 mesta, a Azija i Australija dva mesta.

Osam najboljih ekipa sa RMR turnira su se direktno su se plasirali u Legends Fazu, što znači da će propustiti prvi deo turnira na kojem će se takmičiti svi ostali timovi. U Legends fazi se nalaze sledeće ekipe: Faze, NAVI, NIP, Heroic, ENCE, Sprout, Liquid i Spirit.

U prvoj fazi, tzv. Challengers fazi nalaze se sledeće ekipe: OG, GamerLegion, Vitality, Imperial, MOUZ, BIG, Cloud9, Bad News Eagles, Outsiders, 9z, Greyhound, IHC, EG, 00Nation, FURIA i fnatic.

Format će biti isti kao i prethodnih godina i identičan kao na RMR turniru. Igraće se Round Robin, što znači da će osam najboljih ekipa, tačnije prve koje dođu do tri pobede, proći u narednu fazu, gde ih čekaju ekipe iz Challengers Faze, gde sledi isti format, pre nego što dođemo do četvrtfinala, koje će biti single elimination Bo3.

Ko su vaši favoriti na Rio Majoru?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.