Esports B92.net

Srbija porazom od Mongolije završila učešće na svetskom IESF šampionatu

Nakon dobro odigrane grupne faze i pobede u prvom kolu plejofa, srpskoj CS:GO reprezentaciji na put je stala Mongolija, koja nas je eleliminsala rezultatom 2-1!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Prošle nedelje je počeo svetski IESF šampionat na Baliju, na kojem se takmičila i Srbija. U grupnoj fazi naši momci su igrali sa Bugarskom, Mađarskom i Hrvatskom, gde je Srbija sa dve pobede i jednim porazom zauzela drugo mesto, koje je bilo dovoljno za plasman u drugi krug.

U prvom kolu druge faze usledio je okršaj sa Ekvadorom, gde su naši predstavnici ubedljivo slavili. Na obe mape je rezultat bio 16-1, pa je usledio okršaj sa Mongolijom, jednom od najboljih ekipa iz Azije i učesnikom Majora u Brazilu.

Bili smo velik autsajderi u ovom meču, ali je Srbija dala sve od sebe. Nakon poraza na prvoj mapi, velikim preokretom na Infernu, uspeli su da izjednače rezultat. Odlučujuća mapa bio je Overpass. Delovalo je kao da naši momci imaju prednost, ali je Mongolija u završnici bila skoncentrisanija, zbog čega je uspela da dođe do pobede i eliminiše Srbije na korak do plasmana u treću, tačnije finalnu fazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.