Esports B92.net

Veliki uspeh srpske ekipe – iNation obezbedio plasman EU RMR

Srpska ekipa iNation je ovog vikenda napravila najveći uspeh za srpski esport u skorije vreme, pošto je uspela da se plasira na EU RMR, iliti finalni turnir pred Major u Parizu! Da li je moguće da ponove uspeh CR4ZY-a i da ponovo vidimo jedan naš tim na najprestižnijem Counter Strike turniru!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: iNation
Foto: iNation

Oni su tokom finalnih kvalifikacija uspeli da zabeleži tri pobede i dva poraza, što je bilo dovoljno za TOP8, čime su osigurali plasman na RMR. Finalni meč bio je protiv finske ekipe JANO za koji nastupa poznato lice kao što je Allu. Iako nimalo nije bilo jednostavno, iNation je došao do pobede rezultatom 2-0, a tačku na meč stavio je Ivan ”choiv7” Živković, koji je u clutch situaciji doneo pobedu.

Pre nego što su savladali JANO, pred njima je bio još jedan veliki izazov, tačnije ekipe EYEBALLERS, za koju nastupaju legende Counter Strike scene, Jesper ”JW” Veksel i Robin ”flusha” Ronkvist. Šta je RMR?

RMR je poslednji, tačnije odlučujuči turnir pred Major u Parizu. RMR se kao i prethodne godine igra u LAN okruženju, a svaka regija ima svoje posebno takmičenje. Kada se završe svi RMR turniri, imaćemo kompletnu listu učesnika Majora.

Evropa je podeljene u dve grupe, a srpska ekipa će se naći u grupi A zajedno sa ekipama kao što su Heroic, Cloud9, BIG, G2, NIP, Vitality, ENCE, Spirit, 9INE, Eternal Fire, Astralis, Monte, Aurora, forZe i 500.

Osam ekipa iz grupe će se plasirati na Major.

Da li verujete da iNation može da napravi još jedno iznenađenje i da se plasira na veliki turnir?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.