Esports B92.net

OG rasturio Aster u finalu ESL One Dota 2 Malaysia 2022

OG ne prestaje da iznenađuje. Iako su ponovo igrali sa izmenom, u finalu ESL One Dota 2 Malaysia 2022 savladali su jednu od najjačih kineskih ekipa, Team Aster, i to sa ubedljivim rezultatom 3-0.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

OG je imao odličnu grupnu fazu, plasiravši se u upper bracket plejofa bez ikakvih problema. Tada su se susreli sa svojim prvim problemom – Team Secret. Puppey i ekipa su ih u prvoj rundi plejofa poslali u lower bracket, gde ih je čekao Fnatic.

Kako zahtev za vizu kapitena Mishe ponovo bio odbijen, OG je morao da dovede izmenu. Ovoga puta to nije bio Ceb, već trener ekipe, Chuvash.

esl-one-malaysia2022-final-dota2-ogPrintscreen: Liquipedia

Očekivano je da bilo koji tim koji igra sa izmenom ne uspe da dostigne svoj pun potencijal, ali izgleda da je OG izuzetak ovom pravilu. Savladali su Fnatic u trećoj rundi lower bracket-a, a onda je usledio revanš sa Secret-om, koji je prethodno izgubio od Astera.

OG je brzinski počistio Secret sa rezultatom 2-0 i plasirao se u finale, gde ih je čekao njihov najjači protivnik do sada – Team Aster.

U prve dve partije OG je poveo od početka, ali je Aster uvek nekako uspeo da se vrati u meč – odličan pokazatelj toga je Monet-ov rampage u drugoj partiji. Uprkos tome, OG je ipak uspeo da povede 2-0.

Sa tri meč lopte, samo jedna partija ih je delila od titule. U poslednjoj partiji izgledalo je kao da je momcima iz Astera ponestalo samopouzdanja i ideja, dok je OG ostao staložen. U 41. minutu Aster je sazvao gg.

Tako je OG došao do još jedne titule sa izmenom. Od nagradnog fonda od 400.000 dolara, osvojili su 175.000. Sada ih čeka International 11, koji će se odigrati od 5. do 30. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.