Esports B92.net

PPD isprozivao Nigmu: ”SumaiL zaslužuje bolje”

Bivši Dota 2 profesionalac i TI5 šampion Piter ”ppd” Dager je nedavno pohvalio Sumailov nastup na Majoru u Berlinu, ali je usput ”bez dlake na jeziku” izjavio da mladi midlejner ”traći svoj talenat” u njegovom trenutnom timu, Nigma Galaxy, koji već godinama nije uspeo da dođe ni do jedne značajne titule.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

SumaiL se trenutno takmiči na Dota 2 Majoru u Berlinu kao izmena za kineski Team Aster. Uprkos jezičkoj barijeri, SumaiL i ekipa su se solidno pokazali. Tim je već zagarantovao top 8 plasman, a sutradan igra svoj sledeći lower bracket meč protiv Liquida.

Tokom razgovora sa komentatorima na panelu, ppd je pohvalio Sumailov sjajan performans na midlejnu, ali je takođe iskoristio priliku da isproziva Nigmu:

”Mislim da je prava šteta što će se SumaiL naredne sezone takmičiti u drugoj diviziji, pogotovo posle ovakvog nastupa. Nadam se da će dobiti nekoliko ponuda od drugih timova nakon Majora”.

Iako Nigma već godinama nije osvojila nijednu titulu, Sumaila i dalje mnogi smatraju za jednog od najboljih Dota 2 igrača na svetu. Poslednji turnir koji je Nigma Galaxy osvojio bio je OGA Dota PIT Season 2: Europe/CIS, koji se odigrao 2020. godine.

SumaiL nije jedini član Nigme koji se trenutno takmiči na Majoru u Berlinu. Tu je i MinD_ContRoL, koji nastupa kao izmena za OG.

Da li ćemo Sumaila uskoro videti u dresu nove ekipe?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.