Esports B92.net

Arcane nominovan za dve Emmy nagrade

Hit Netflix serija Arcane nominovana je za dve Emmy nagrade, u kategorijama ”Outstanding Animated Program” i ”Outstanding Sound Editing”.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

U kategoriji ”Outstanding Animated Program”, Arcane će odmeriti snage sa animiranim serijama kao što su Rick & Morty i Simpsonovi. Iako ove serije kultni klasici, veruje se da je Arcane favorit u ovoj kategoriji.

U kategoriji ”Outstanding Sound Editing” Arcane će imati malo veću konkurenciju, sa serijama kao što su Cobra Kai, Barry, What We Do In The Shadows, Love Death + Robots, Ted Lasso i mnogim drugim.

U martu ove godine se takođe održala dodela Annie nagrada. Arcane se istakao kao animirana serija sa najvećim brojem osvojenih nagrada na manifestaciji, i to sa čak 9. Jedna od njih je nagrada za najbolju glasovnu glumu, koju je osvojila Ela Purnel za ulogu Jinx.

Arcane je postao instant hit u trenutku kada se pojavio, kako kod fanova, tako i kod kritičara. Već je najavljena i druga sezona, ali verovatno neće ugledati svetlost dana do kraja 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.