Esports B92.net

Nova LoL tabačina Project L će biti besplatna, potvrdio Riot

Prvi put od novembra 2021. godine, Riot je otkrio nove detalje o njihovoj borilačkoj igri, smeštenoj u League of Legends univerzumu – Project L. Razvojna kompanija je potvrdila da će igra biti potpuno besplatna, i da će jedan od boraca biti Illaoi, the Kraken Priestess.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Kako navodi vođa projekta, Tom Kanon, development tim je u završnoj fazi razvoja osnovnih mehanika gejmpleja, i da će sada čitav fokus prebaciti na dizajn šampiona (boraca) u igri, kao i razvoj multiplejer sistema. Do sada smo saznali da će jedan od boraca biti upravo Illaoi.

Kanon je izjavio da će Project L biti besplatan. Dodao je da će u igri ipak biti mikrotransakcija, ali da one neće imati veliki uticaj na iskustvo igrača – ovde se postavlja pitanje da li će Riot naplaćivati kupovinu boraca, kao što je to slučaj sa LoL-om. Po Kanonovoj priči, trenutno smo prilično optimistični da to neće biti slučaj.

Za sada nam nije poznat datum izlaska igre. Riot je na tu temu dodao da ”i dalje ima dosta toga da se radi”, zbog čega verujemo da igra neće izaći pre 2024. godine.

Da li će Project L moći da stoji rame uz rame sa tabačinama kao što su Tekken, Street Fighter, Guilty Gear, King of Fighters i Mortal Kombat?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.