Esports B92.net

Bekamov Guild Esports ove godine beleži katastrofalne finansijske gubitke

Britanska esports organizacija Guild Esports otkrila je gubitak od 6,1 miliona dolara u svom poslednjem finansijskom izveštaju.

RUR
Podeli
Foto: Guild Esports
Foto: Guild Esports

Guild Esports, koji je verovatno najpoznatiji po bivšoj fudbalskoj superzvezdi Dejvidu Bekamu, dao je izjavu na izveštaj, priloživši detalje o ulaganju u esports timove i osoblje, korporativnu infrastrukturu, Guild Academy program, kao i content kreatore. Organizacija je takođe otkrila svoj ukupan prihod od 1,3 miliona dolara, kao i bruto dobit od 860.000 dolara tokom šestomesečnog perioda.

Takođe je vredno napomenuti da je Guild Esports izjavio da je smanjio broj zaposlenih u poslednjih nekoliko meseci, otprilike otpustivši oko 15 članova osoblja od 31. marta zbog ”rastuće globalne ekonomske neizvesnosti i teških uslova na tržištu”.

Pored finansijske situacije u organizaciji, saznali smo nešto više i o trogodišnjem sponzorskom ugovoru sa Bitstampom u vrednosti od 5,5 miliona dolara, njihovom novom ženskom Valorant sastavu, ali i o uspesima na Fortnite Champion Series Grand Royale turniru u novembru i Fortnite Champion Series EU finalu u martu.

Bekamova organizacija je 2. juna otvorila Guild Academy program u Londonu, namenjen treningu mladih esportista.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.