Esports B92.net

Glasine kažu da Windows 12 izlazi sredinom 2024. godine

Nadamo se da će nas Microsoft poštedeti ”inovacija” i promena koje niko nije tražio.

RUR
Podeli
Printscreen: youtube.com/Addy Visuals
Printscreen: youtube.com/Addy Visuals

Kako saznajemo iz članka koji je objavio Commercial Times, Windows 12 bi mogao da bude objavljen već sredinom sledeće godine, konkretnije u junu. Ove informacije su otkrili glavni akteri kompanija Acer, Quanta, MSI i Gigabyte na velikoj konferenciji medicinske tehnologije u Tajvanu krajem prošle nedelje.

Tokom konferencije, izvršni direktor Acera Džejson Čen razgovarao je o značaju veštačke inteligencije i o tome koju ulogu će igrati u sklopu novog Microsoftovog operativnog sistema. Razgovarao je o AI računarima koji će pojačati brzinu i efikasnost virtuelnog ciklusa, gde bi računar generisao razvoj novih AI aplikacija. Iako optimističan, Čen smatra da ova ideja potrošače neće kupiti ”preko noći”. S druge strane, predsednik Quinte Lin Baili smatra da će se, po dolasku Windows 12, ”računari sa veštačkom inteligencijom pojavljivati jedan za drugim”.

Imajući u vidu da je ova tema pokrenuta od strane važnih ličnosti u industriji i da se do ove mere razvila, verujemo da će Windows 12 zaista izaći sledećeg leta, mada Microsoft i dalje nije dao zvaničnu potvrdu o tačnom datumu izlaska.

O novoj verziji Windowsa smo prvi put čuli ranije ove godine kada smo videli da će Intel Meteor Lake-S podržavati neobjavljeni Windows OS. Nedugo zatim, pojavili su se izveštaji o tome da Microsoft razvija nove ARM procesore za Windows 12.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.