Esports B92.net

Izuzetno lagane i udobne poslovne slušalice: Logitech Zone Vibe 100

Zanimljivo je primetiti kako su kada su se pre sada već oko dvadesetak godina počele pojavljivati „gejming“ periferije su mnogi smatrali kako je to prolazni trend i kako će brzo nestati, a pre svega kako su to samo šarene boje i marketing zalepljeni na obične slušalice, miševe i tastature. Međutim danas pred nama imamo jednu potpuno drugačiju situaciju – Logitech je svoje slušalice namenjene profesionalnim korisnicima očigledno dizajnirao po uzoru na svoje izuzetno uspešne gejming modele!

RUR
Podeli
Foto: Logitech
Foto: Logitech

Logitech Zone Vibe 100

Prva i osnovna stvar koju je Logitech uzeo u obzir prilikom dizajniranja ovih slušalica jeste bila da se korisnicima obezbedi maksimalna moguća udobnost korišćenja koja je između ostalog povezana i sa smanjenjem težine uređaja. I deluje kao da su se onda zapitali i shvatili da oni već jedan takav uređaj poseduju u svom portfoliju – teško je pogledati Zone Vibe 100 i odmah ne videti apsolutnu sličnost sa G435 modelom iz njihove gejmerske serije. I kada se pogleda realnije odmah se uviđa i zašto, već su imali slušalice koje su dizajnirane da budu izuzetno udobne zahvaljujući jastučićima od memorijske pene presvučenim ultra finom tkaninom koje su pritom i izuzetno lagane.

Naravno u poslovnom okruženju je dizajn nešto umereniji, pa Zone Vibe 100 možete dobiti u beloj, crnoj i roze boji, što je u kontrastu sa izuzetno drečavim modelima iz gejmerske serije ali će sigurno biti mnogo bolje prihvaćeno na nekom poslovnom sastanku ili u kancelariji punoj kolega. Naravno sve karakteristike vrhunske udobnosti su tu apsolutno ispoštovane, uključujući i težinu od samo 185 grama. Tim pre je ovaj uspeh još i veći kada se zna da se Logitech okrenuo ne samo ekološki prihvatljivijem pakovanju, već je i sam uređaj izrađen od čak 25% reciklirane plastike. Headband je klasičnog tipa i povlači se na gore kako bi se podesio za odgovarajuću veličinu glave, dok je jedina veća razlika da ovde postoji mikrofon koji je izdvojen i koji se može saviti nazad u slušalicu čime se i automatski mutira.

Foto: Logitech
Foto: Logitech

Dodatna pogodnost je što se sa zadnje strane uređaja nalaze kontrole za jačinu zvuka, javljanje na dolazeći telefonski poziv kao i puštanje/pauziranje trenutne pesme koja dolazi sa povezanog uređaja. Dobro je znati i da baterija ovog bežičnog modela traje solidno dugo – oko 18 sati kada se koristi u modu razgovora, odnosno oko 20 sati kada se koristi samo za slušanje muzike. Punjenje se vrši preko USB-C porta a treba naglasiti i mogućnost brzog punjenja pa će vam samo 5 minuta punjenja obezbediti ceo sat slušanja muzike.

U odnosu na gejmersku varijantu treba primetiti razliku da je sada moguće povezivanje samo preko Bluetooth konekcije što je sasvim u redu s obzirom da u poslovnom okruženju nije toliko bitna svaka milisekunda zvuka koja bi zahtevala poseban wifi adapter. Zvuk dolazi iz drajvera veličine 40mm i pored jasnoće prilikom razgovora nudi i jako dobre karakteristike za slušanje muzike. Dodatno možete vršiti i manuelna podešavanja preko Logitech Tune softvera. S druge strane mikrofon ima aktivno poništavanje okolne buke pa će i vas sagovornici odlično čuti. Uređaj je naravno moguće povezati sa svim vrstama Windows, MacOS, ChromeOS, Android ili iOS uređaja tako da ga možete koristiti i za telefon i za desktop ili bilo šta drugo šta vam padne na pamet a koristi Bluetooth.

Foto: Logitech
Foto: Logitech

Zaključak

Moram priznati da sam dugo bio u čudu zašto slušalice sa mikrofonom za poslovne korisnike obično izgledaju kao nešto što nose agenti call centra a niko se nije setio da napravi neki konkretan model koji se može koristiti u kancelariji i za posao ali i za uživanje u muzici ili gledanju drugog multimedijalnog sadržaja. Sada je konačno sa modelom Zone Vibe 100 taj problem rešen i možete uživati u svim blagodetima udobnog korišćenja izuzetno kvalitetnog headseta, a za to malu zahvalnost poslovna zajednica izgleda da duguje i gejmerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.