Esports B92.net

Najavljen Svetski Esports Šampionat u Istanbulu – Prijavite se za nacionalne kvalifikacije!

Global Esports Federation (GEF) sa zadovoljstvom predstavlja veliki internacionalni esports šampionat – Global Esports Games, koji će se odigrati u Istanbulu od 14. do 18. decembra. Ako ste vešti u Street Fighter V, Doti 2 i eFootball-u, i volite da se takmičite, ovo je savršena prilika da pokažete vaš talenat na svetskoj sceni. Prijavite se za nacionalne kvalifikacije i postanite predstavnik Srbije na svetskom esports prvenstvu u Istanbulu!

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Na ovogodišnjem Global Esports Games šampionatu igraće se četiri igre – Street Fighter V, Dota 2, eFootball 2022 i PUBG Mobile. Pored toga, biće organizovan i Dota 2 turnir za žene.

Nacionalne kvalifikacije u igrama Street Fighter V, Dota 2 i eFootball 2022 odigraće se od 12. do 14. avgusta. Za organizaciju nacionalnih kvalifikacija za GEG šampionat zadužen je SESE, jedini zvanični savez esporta u Srbiji.

Prijave su uveliko otvorene i potpuno su besplatne!

  • Street Fighter V (12.08) – Prijavi se OVDE
  • Dota 2 (13.08) – Prijavi se OVDE
  • eFootball 2022 (14.08.) – Prijavi se OVDE

Prve kvalifikacije će se odigrati u igri Street Fighter V, u petak 12. avgusta. Prenos turnira emitovaće se na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu putem koga možete pratiti sve nacionalne GEG kvalifikacije.

Najbolji esportisti sa nacionalnih kvalifikacija će ostvariti plasman na regionalne kvalifikacije, koje će se održati od septembra do oktobra, i to u onlajn formatu. Više informacija o regionalnim kvalifikacijama ćemo objaviti uskoro.

Po 16 najboljih Street Fighter V i eFootball 2022 igrača, kao i 8 Dota 2 ekipa sa regionalnih kvalifikacija će se plasirati direktno na veliku završnicu. Finalna faza Global Esports Games šampionata će se odigrati uživo u Istanbulu, od 14. do 18. decembra. Ovo je savršena prilika da otputujete u jedan od najlepših gradova na svetu!

Prošlogodišnji Global Esports Games šampionat se održao u Singapuru. Srbiju su predstavljali Bojan Ilić, koji je bio naš Street Fighter V reprezentativac, kao i Aleksandar ”Krle” Krstić, koji se takmičio u igri PES 21. Aleksandar je ostvario najbolji rezultat, doguravši do osmine finala turnira.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na našem sajtu kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.