Esports B92.net

Zvanično je: 16. svetsko prvenstvo u esportu će se održati u Saudijskoj Arabiji

Predsednik Međunarodne Esports Federacije (IeSF) Vlad Marinesku je najavio sledećeg domaćina svetskog esports prvenstva tokom ceremonije zatvaranja ovogodišnjeg događaja u Jašiju.

RUR
Podeli
Foto: twitter.com/IeSF
Foto: twitter.com/IeSF

U nedelju, 3. septembra zvanično je zatvoren 15. IeSF šampionat, koji je okupio preko 100 nacija na najvećem esports takmičenju na svetu. Ceremoniji je prisustvovalo na stotinu ljubitelja video igara, esportista, delegata i zvaničnika međunarodne federacije.

Pored spektakularnog vatrometa, svečane dodele medalja, tokom koje su igračima srpske CS:GO reprezentacije uručene bronzane medalje za osvojeno treće mesto, kao i proglašenje pobednika po najboljem ukupnom plasmanu, Filipinima, Marinesku je otkrio u kojoj državi će se odigrati sledeći IeSF šampionat.

”Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da će Saudijska Arabija biti epicentar esporta 2024. godine, izjavio je Marinesku ispred Palate Kulture u Jašiju.

Za sada nam nije poznat datum održavanja 16. svetskog prvenstva, ali nacionalne kvalifikacije možete očekivati u prvoj polovini 2024. godine. Kao i svake godine, kvalifikacije za Srbiju će organizovati Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE).

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.