Esports B92.net

Nova Overwatch priča nam je otkrila da je još jedan od heroja gej

Blizzard tradicionalno želi da svet i sve oko Overwatcha učini što je moguće prijateljskije za sve ljude koji uživaju u ovoj igri, i jedan od njhovih “core” principa jeste da svako može da se na neki način identifikuje sa herojima koje igra.

Nikola Savić RUR
Podeli

Imamo heroje različitih nacija, polova, starosti, boje kože i – različite seksualnosti. Svi se sećamo kako je odjeknulo internetom kada je kroz jedan od stripova otkriveno da je svima omiljena vesela britanka Tracer gej i da ima devojku, a sada kroz novu kratku priču saznajemo za još jednog lika da je homoseksualne sklonosti.

Naime, nova priča, pod imenom Bastet, prati Anu i Vojnika 76, i u jednom delu saznajemo i za “staru ljubav” vojnika 76, izvesnog Vinsenta, koji je bio njegov kolega i ljubavnik.

Reakcije fanova na ovo su raznolike, posebno zbog toga što je Soldier 76 smatran za tipičnog “mačo” lika u ovoj igri, koji predstavlja stereotip vojnika iz pucačina, ali mi mislimo da su reakcije preterane, posebno zato što u čitavoj ovoj priči se ovaj deo jedva pominje praktično u dva reda, a cela priča ima 16 strana i bavi se raznim temama.

Bilo kako bilo, ovu zanimljivu kratku priču možete i sami pročitati, prateći ovaj link.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.