1. Mnogo bre volem ove ultimatume sto se maskiraju u "dijalog". Covek ocigledno ne shvata da se Rambuje odavno zavrsio.
  (DEDA CVETKO, 11. oktobar 2017 08:07)

  # Link komentara

 2. To se samo mi na balkanu raspadamo i ubijamo.
   (Jevdja, 11. oktobar 2017 07:31)

  # Link komentara

 3. Ha, ha, pa sta je bilo señor, malo smo se zbunili? Aj, nazad sad svi u misije rupe, da nacionalna grada ne reaguje ponovo.
  (Franko, 11. oktobar 2017 05:20)

  # Link komentara

 4. ovako govori jedan ozbiljan političar sa svojim narodom. dubok naklon za viteški stav katalonije koja uprkos svemu ne gubi gard i razum.
   (student psih, 11. oktobar 2017 00:31)

  # Link komentara

 5. Špance savršeno ne zanima da li ce neko da ih gleda šta će da rade i kako će postupiti,jednostavno kad imaš ameriku(i ostale) na svojoj strani može ti se.Ceo svet je video policijsko nasilje i nisu dobili ni verbalnu opomenu. Mogu ovi ljudi da nastave sa ovim zamajavanjem ali je to jalov posao. Nova država nikom nije od koristi a i postoje preca posla. Da smo se gurali sa amerikancima na vreme gde bi nam kraj bio.
  (Ne davite više s ovim, 11. oktobar 2017 00:18)

  # Link komentara

 6. Komso -Zaboravio si, Baskija je pre nekoliko godina odrzala referendum o nezavisnosti i separatisti su izgubili taj referendum. Baskija se smirila, ETA rasformirana. U slucaju Katalonije treba imati u vidu da je Ustavni sud doneo presudu jos 2010 godine da je Statut Katalonije protivustavan i dao obrazlozenje na 1000 strana. Rahoj nije odigrao elegantno ovu partiju, ali je morao da pokaze doslednost jer je njegova partija osporila 114 clanova katalonskog Statuta i dobila taj proces. U Kataloniji je glasalo na "referendumu" samo 38,74% a kako je izjavio lider kazalonskih spcijalista "una minoria no es mayoria " tj. manjina ne moze biti vecina
  Najveci gubitnik je Katalonija jer je danas duboko podeljeno drustvo, a i neaigurno jer kapital odlazi. Spanija je pokazala drzavnicku cvrstinu.
  (zaborav, 10. oktobar 2017 23:42)

  # Link komentara

 7. Trenutno najbolja opcija jer sve je bolje od krvoprolica i rata.Sigurno ce Katalani dobiti nekakve povlastice i vise novca sto ce ih zadovoljiti.
   (Boki T., 10. oktobar 2017 23:38)

  # Link komentara

 8. Ako se ne jave snajperi, buduci nacionalni heroji, bice mnogo buke ni oko cega. Nadam se da ce Spanci i Katalonci biti pametniji od bratije u bivsoj Jugoslaviji.
  (BigZ, 10. oktobar 2017 23:32)

  # Link komentara

 9. Ovo nije ni malo glupa ili prodana situacija kao sto vecina misli. Spanija je ovim potezom naterana za pregovaracki sto i lopta je u njihovom dvoristu. Sada ce biti jasno celom svetu koliko su to oni zaista spremni na pregovore kao sto predstavljaju i da li Katalonija sa pravom trazi nezavisnost za koju, sasvim sigurno, ovo nije pravi trenutak jer nema podrsku od velikih sila. Katalonija ce nezavisnost izdejstvovati pre ili kasnije, sada je pitanje koliko mogu da uzmu. Ipak to nije Balkan i ovo ce pokazati nasim zatucanim gradjanima kako se dijalogom i politickim delovanjem bez nasilja dolazi do cilja. Nadam se da ce shvatiti da je ovo primenjivo i retroaktivno tj, kako i mozemo da se izborimo za teritoriju koja nam je oteta. Jedini je problem sto pre toga moramo shvatiti da prosli i sadaslji politicki vrh tu gleda licni interes a ne drzavni. Naravno, pritom su i diplomatski sarlatani.
   (el, 10. oktobar 2017 23:30)

  # Link komentara

 10. ili se uplasio ili je izdao...
   (први српски бек, 10. oktobar 2017 23:27)

  # Link komentara

 11. Vidim da neki govore o "mudroj" odluci Katalonaca ili tvrdom stavu Španije s kojom nema za**ce a sve da bi opet napljuvali Srbiju, tj. sami sebe. Koliko sam mogao da primetim, nezavisnost Katalonije niko od ozbiljnih država nije bio spreman da prihvati, cela EU je stala na stranu zvanične Španije a mnoge firme koje imaju sedište u Kataloniji su najavile da će da odu ili da su već krenule da se sele zbog situacije. Dakle,kako ja to vidim, ako bi Katalonci proglasili nezavisnot, sledi im ekonomska katastrofa, pad standarda, gubitak turista i na to još i rat sa zvaničnom Španijom koji bi sigurno usledio. Ako stvari gledamo tako, mislim da ne treba biti mnogo mudar i znati kako da se ponašaš i koji su ti sledeći koraci. Da li je tako bilo i u našem slučaju?
  (Neko "mudar", 10. oktobar 2017 23:09)

  # Link komentara

 12. Dragi zemljaci,prezivesmo i to.Nije se Skotska odvojila, nije Katalonija.Pa zar nam nije jasno?Nema raspada Evrope.Ko se raspao ,raspao…..
  (aCA, 10. oktobar 2017 23:07)

  # Link komentara

 13. Katalonija zaista nije Kosovo. Ovamo je bilo par dana buke i gotovo. Kod nas su padale glave policajaca, vojnika i civila svakodnevno, palile se krečane i dizali autobusi u vazduh. Katalonci su Evropa.
   (Šumadinac pali topa!, 10. oktobar 2017 23:02)

  # Link komentara

 14. Eh sad znate da je Kosovo poseban slucaj,ili?
  (abit, 10. oktobar 2017 23:01)

  # Link komentara

 15. Svako ima svoju cenu ....
  (Tetka Novka 011, 10. oktobar 2017 22:48)

  # Link komentara

 16. Ovo je zamajavanje naroda, da bi se prikrili problemi koje politicari stvaraju. Kao i kod nas. Politicari zavadili narod. Kad bi narod shvatio i da se ujedini protiv politicara i njihovih gluposti, svet bi bio bolje mesto.
   (NoName, 10. oktobar 2017 22:47)

  # Link komentara

 17. Razlika izmedju kosovskog problema sa kojim se suočila Srbija i katalonskog sa kojim se suočava Špaanija je u tome što je Srbija protiv sebe imala narod još uvek podeljen po plemenima, medju kojima još zive običaji iz 18 veka, narod koji ne poznaje ni d od demokratije, već je spreman da po cenu sopstvenog nestanka se bori za svoje ciljeve. Narod u kojem dečaci od deset godina sa puškama o ramenu trčakarju za ovcama po planinskim zabitima.

  Dok Španci protiv sebe imaju Katalonce, evropski narod, sa razvijenom svešću o demokratiji i razvoju.
  (Mare, 10. oktobar 2017 22:47)

  # Link komentara

 18. Sine, pa nije ti to balkan..
   (glava, 10. oktobar 2017 22:43)

  # Link komentara

 19. Zamisli sad ovo - katalonci opkoljavaju kasarne, iskljucuju im vodu i struju i to sve naoruzani do zuba. Da li bi spanska vlada reagovala na to ili mi ispadosmo najveci primitivci.
   (Vlada, 10. oktobar 2017 22:37)

  # Link komentara

 20. Проглашена је независност Републике Каталоније. Већина посланика у Парламенту Каталоније је потписала проглашење независне републике. Одлука је суспендована. Тако је на три месеца била суспендована одлука о сецесији Словеније и Хрватске од Југославије. Тада се то звало мораторијум. Председнику Каталоније Пуђдемону је дато овлашћење да прогласи независност Каталоније. Више није потребна никаква одлука парламента Каталоније.
  (Serbdom, 10. oktobar 2017 22:36)

  # Link komentara

 21. Nije ODLAGANJE, nego SUSPENZIJA! Ne shvatate, ili se pravite naivni: Pudždemon je večeras napravio sjajan manevar. Suspendovao je nezavisnost zarad pregovora, što implicira da je nezavisnost nesporna i već proglašena. Razumjela je to i španska Vlada u svom reagovanju. Represivni aparat nedemokratske države Španije večeras je matiran, jer će morati da plaća vojsku i policiju u mjesecima u kojima Katalonija želi da pregovara. Nezavisnost Katralonije je nezaustavljiva, uprkos svemu. Visca Catalunya!
  (Nebojša, 10. oktobar 2017 22:31)

  # Link komentara

 22. Ovo je tek prva runda, Katalonija će polako ali sigurno biti nezavisna baš kao i Baskija,Škotska,Herceg Bosna a Republiku Srpsku bih tu na neki način izostavio iz prostog razloga što je ona već 25 godina velikim dijelom nezavisna dok je npr. Herceg Bosna na terenu itekako nezavisna ali ni izbliza još i formalno - pravno!
   (Arch Enemy, 10. oktobar 2017 22:28)

  # Link komentara

 23. Na žalost, mnogi komentatori ovde misle da je glavna razlika između Katalonije i raspada Jugoslavije u tome što su španci mudriji, manje nasilni, itd. nego mi. To nije tačno. Glavna razlika je u delovanju međunarodnog faktora. U slučaju Katalonije ni jedna velika sila nije podržala otcepljenje, čak ni Rusija. Da su npr. amerikanci podržali otcepljenje Katalonije desilo bi im se isto što i Jugoslaviji.
   (Pavle Stojanović, 10. oktobar 2017 22:21)

  # Link komentara

 24. Jos jedna kapitulacija Katalonaca! Samo su Skotlandjani veca smejurija!

  Janjicar!
  ...

  Idi pa se ti otcepi od Velike Britanije ili Spanije..
  volim Spaniju i mislim da treba biti ujedinjena drzava, ali vecina Katalonaca je odlucila..fali im jos koji procenat da bude 2/3 vecina..a onda je gotovo..pametni su i obrazovani i rade na tome..kad dodju do 66% bice tu i naoruzanja, bice i zrtava, ali na kraju i nezavisnost.
  (Miki, 10. oktobar 2017 22:21)

  # Link komentara

 25. Dijalog je jedino pametno resenje.Pametni ga biraju odmah na pocetku a oni drugi odbacuju Z4,udaraju po genima ili ciste metlom.Na kraju im je ceo svet kriv sto su se sami glupirali.
  (e-krem, 10. oktobar 2017 22:19)

  # Link komentara

 26. Dobar govor, svaka čast, ali biće smešno kad ih Kosovo ne prizna kao nezavisnu državu.
   (Slavonac, 10. oktobar 2017 22:17)

  # Link komentara

 27. Tresla se gora rodio se mis
  (Petar, 10. oktobar 2017 22:15)

  # Link komentara

 28. Frka panika. Dobio je ponudu koju ne može odbiti.
   (megatronman, 10. oktobar 2017 22:14)

  # Link komentara

 29. Amateri.
   (Filip, 10. oktobar 2017 22:11)

  # Link komentara

 30. Spanija bi kao drzava trebalo da se zalaze i bori za to da Katalonija ostane u njihovom sastavu, kao deo drzave. Zamislite na sta bi licilo kada bi sutra Baskija, Andaluzija i/ili Asturija trazile samostalnost tj. da se i one otcepe od Spanije, ili Ligurija, Kalabrija, Sardinija, Lacio ( da, da tako se zove oblast, u kojoj se nalazi glavi grad Rim) od Italije. Mi se i dalje borimo da zadrzimo Kosovo iako su sanse za to veoma male a Spancima kao da je svejedno da li ce se Katalonija otcepiti ili ne.
   (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 10. oktobar 2017 22:06)

  # Link komentara

 31. Ako nisi spreman da ides do kraja onda ni ne zapocinji stvari. Samo uneo razdor u drzavu, nalozio narodne mase, oterao investitore i sad se popismanio. Ee jado...
   (ikac klisa, 10. oktobar 2017 21:58)

  # Link komentara

 32. spanski katalanski cipras;) prevara..digao narod i onda corak
   (djidji govedina, 10. oktobar 2017 21:46)

  # Link komentara

 33. Nezavisnost (sloboda, kako oni kažu) je velika ideja, a za sve velike ideje se moraš i žrtvovati. Makar je tako uvek bilo. Ko to ne želi, taj je i ne zaslužuje, niti će je ikad dobiti. Možda je tako i bolje, ali svejedno i da je gore, 'selfie-indenpendiste' više niko neće niti pitati.
  (Tobias Quantrill, 10. oktobar 2017 21:45)

  # Link komentara

 34. Tenkokratija!
   (Superhik, 10. oktobar 2017 21:44)

  # Link komentara

 35. Kontrola štete.Zaigrali su se.
  Španci bi njima dozvolili referendum jer sigurno ne bi prošla nezavisnost,ali nisu smeli zbog Baskijaca - tamo bi bilo 101%. Ovi su to znali ,turirali do granice mogućeg.Sada povlačenje,dijalog.Nova runda.Pitanje je da li će iskamčiti nešto od centralne vlasti i tako sačuvati pozicije u Kataloniji ili će izgubiti birače.
  (Komša, 10. oktobar 2017 21:06)

  E vidiš kako pojma nemaš. Sva istraživanja javnog mnjenja u Baskiji, pokazala su da je ogromna većina Baskijaca protiv nezavisnoti. To što svi vide Baskijski stav o nezavisnosti kroz delovanje ETA jeste pogrešna slika koja se stvara o njima. Oni jesu nacionalisti ali njihov nacionalizam je više lokalnog tipa, vezan je za kulturu, jezik, Atletik Bilbao itd. Veoma su svesni činjenice da su najviše napredovali kao pokrajina otkako su u sastavu Španije tako da imaju vrlo pragmatičan stav o svom političkom statusu.
  (ETA nije Baskija, 10. oktobar 2017 21:42)

  # Link komentara

 36. Nije mogla agresivnija Baskija pa kako ce nezna Katalonija.
   (Sandzak, 10. oktobar 2017 21:38)

  # Link komentara

 37. Nema rata pa razocarani balkanci

  A ko bi mogao da prizna onaj referendum ocigledno nije imao kontrolu postupka nista.Jeste to zaslugom Spanaca ali i uz bojkot protivnika nezavisnosti u Kataloniji

  Problem je sto verovatno postoji vecina za veliku autonomiju i to dosta velika ali za nezavisnost to je sporno i nema sanse to utvrditi sigurno kada je pola pola a drzava se ne pravi sa 50 + 1 glas i da se napravi posten referendum.U principu bi trebalo to resiti vecom autonomijom .Ako Spanska vlada odbije dovesce se do nekog procenta gde bi imali tlo pod nogama jer uci sa podeljenom nacijom u konflikt je opasno skoro samoubilacki.

  Bacio je loptu Spanskoj vladi ako se budu busali i pretili na kraju ce zaista stvoriti kvalifikovanu vecinu za nezavisnost.I dobiti konflikt.
   (darko, 10. oktobar 2017 21:34)

  # Link komentara

 38. Sramota,gde ti je srce?
   (max%, 10. oktobar 2017 21:33)

  # Link komentara

 39. E predlazem Ameriku da vam posreduje i nema sta da brinete.
   (CCCC, 10. oktobar 2017 21:28)

  # Link komentara

 40. Haha ovaj ko Dodik.
   (ilidzinjo, 10. oktobar 2017 21:25)

  # Link komentara

 41. Pametno!
   (Toma, 10. oktobar 2017 21:20)

  # Link komentara

 42. Promenio ploču mačak.
  (Smrt botovima!, 10. oktobar 2017 21:16)

  # Link komentara

 43. E, to se zove država. Svaka čast centralnim vlastima što su "pokazali zube."
   (Recuerdos del Alhambra, 10. oktobar 2017 21:09)

  # Link komentara

 44. Kontrola štete.Zaigrali su se.
  Španci bi njima dozvolili referendum jer sigurno ne bi prošla nezavisnost,ali nisu smeli zbog Baskijaca - tamo bi bilo 101%. Ovi su to znali ,turirali do granice mogućeg.Sada povlačenje,dijalog.Nova runda.Pitanje je da li će iskamčiti nešto od centralne vlasti i tako sačuvati pozicije u Kataloniji ili će izgubiti birače.
  (Komša, 10. oktobar 2017 21:06)

  # Link komentara

 45. veliki brat im je rekao 'sedi di si, ni za di si nisi', odnosno da on nema nekog interesa da pravi nove drzave na Zapadu, vec iskljucivo na Istoku.
   (betonske cipele, 10. oktobar 2017 20:57)

  # Link komentara

 46. Neće jaki i veliki da se cepkaju. To je rezervisano za male i nemoćne iz ponoć jakih i velikih.
   (Zoki kaze, 10. oktobar 2017 20:53)

  # Link komentara

 47. U prevodu, Pudjdemon je proglasio nezavisnost, sto je izazvalo aplauz u parlamentu i radost na ulicama, i onda 10 sekundi kasnije, kad se sve stisalo, rekao da suspenduje tu istu nezavisnost, da bi porazgovarali sa Spanijom. Reakcija - na ulici se ljudi hvataju za glave, u cudu gledaju, a sekund ranije skakali se i radovali. Mislim, u osnovi razumem sta je hteo da postigne (da baci loptu u spansko dvoriste, pa da budu primorani na pregovore), i veoma je pametna ideja, ali je tajming katastrofalan - u ocima obicnih ljudi (obe strane) koji su se nalozili i cekali neku konkretnu izjavu, nakon najave da ce se Pudjdemon obratiti, ovo je mosa veka. Jak udarac po moral katalonaca, moral koji se danima i mesecima naduvavao,da bi sad pukao. Gledam po tviteru, Spanci vec slave i ismevaju katalonce i Pudjdemona, katalonci besne i vec Pudjdemona proglasavaju izdajnikom, a i jedni i drugi se zezaju i nabrajaju stvari koje su trajale duze od katalonske nezavisnosti (jedan spanac kaze, ''jeste da ne trajem dugo u seksu, ali trajem duze od katalonske nezavisnosti''). Logicne reakcije, nisu to proracunati anglo-saksonski roboti, nego srcan tvrdoglav narod vrele krvi, i oni i Spanci. Slicni balkancima, uostalom to smo vec videli na dan referenduma.
  (Zapata, 10. oktobar 2017 20:52)

  # Link komentara

 48. Одгледао мало на ТВ-у директан пренос његовог говора у каталонском парламенту. Какво смарање. Одмах је било јасно да је тип велика превара. Какав монументални губитак времена и посланика и полиције и народа, како Каталоније тако и Шпаније. Што неко рече Ципрас, и Вучић, му није раван.
   (Бата Стојковић, 10. oktobar 2017 20:51)

  # Link komentara

 49. Nije dobio podrsku EU i USA i odmah
  je uvukao rogove!
   (Uros, 10. oktobar 2017 20:36)

  # Link komentara

 50. Niko normalan više neće otvoriti nikakvu firmu u Katalonji.Kapital bezi iz nestabilnih regiona.
  (Ekonomista, 10. oktobar 2017 20:35)

  # Link komentara

 51. dakle sve je bila farsa sa Katalonske strane. Katalunja u Spaniji je kao Nemacka u EU - najvise placaju i ulazu, smucilo im se da ulazu pare u juzne zemlje.
  (milos, 10. oktobar 2017 20:29)

  # Link komentara

 52. Tako to rade ozbiljne države kao Španija. Policija prebila separatiste koji su mislili da im rasparčaju državu. Tukla i onemogućila sve one koji su protestvovali i hteli da glasaju, oni kukaju, plaču, prete a kada su videli da bi mogli i tenkovi da pristignu odmah dijalog, pošto bi ostali i bez te autonomije da je Španija htela. Mada ni ovako nije isključeno da im smanje nivo autonomije. Ovo više neće da im padne na pamet. Bravo Španijo pokazali su kako se čuva suverenitet.
  (Ratko, 10. oktobar 2017 20:29)

  # Link komentara

 53. Uzeo pare.....
  (Game of Thrones, 10. oktobar 2017 20:28)

  # Link komentara

 54. To se zove mudra odluka a ne kao ovi naši idioti samo puške u ruke. Pozdrav iz Chicaga
   (Cisto da se zna, 10. oktobar 2017 20:27)

  # Link komentara

 55. Nezavisnost je proglasena, ali je odlozeno stupanje na snagu.
  (Jelena, 10. oktobar 2017 20:25)

  # Link komentara

 56. A kod srba muk....
  (delta, 10. oktobar 2017 20:25)

  # Link komentara

 57. Da li ti uopšte znaš šta su ti rekli da treba da radiš?
  (Samo Demon, 10. oktobar 2017 20:19)

  # Link komentara

 58. @kolja
  za razliku od nas Katalonci su normalan narod isterace oni ovo i bez klanja.
  (gradjanin normalan, 10. oktobar 2017 20:17)

  # Link komentara

 59. Mudar govor i mudra odluka Katalonija treba da istraje, ali zadrtost nikad nije put, treba pružiti šansu Španiji da sedne za pregovarčki sto. A ako nastave da odbijaju svaki dijalog, tek onda treba proglasiti nezavisnost, bez obzira na posledice, jer iz takve države koja potpuno ignoriše demokratsku volju miliona ljudi i preti im nasiljem treba izaći iz principa. Videćemo kako će se Španija na ovom ispitu pokazati, Katalonija je rekla svoje, i to je učinila dostojanstveno i mudro.
   (EU Citizen, 10. oktobar 2017 20:16)

  # Link komentara

 60. Strah bato. Nema sa Spanijom igre. Baskija je probala pa lose prosla.
   (Sandzak, 10. oktobar 2017 20:15)

  # Link komentara

 61. Dijalog da se vodi unutar Španije i kao takav da bude podržan.
  Ako je Katalonija motor razvoja Španije videti zašto je takva velika razlika i rešiti problem da i drugi delovi Španije budu motor njenog razvoja.
  (gavrilo, 10. oktobar 2017 20:15)

  # Link komentara

 62. Sad ce se videti da li ce Spanija krenuti "srpskim putem" i ignorisati rezultate referenduma i zelju Katalonaca za promenama ili ce ipak nauciti nesto iz nasih gresaka i poceti pregovore o autonomiji i vecim pravima.
  (Bacvanin, 10. oktobar 2017 20:14)

  # Link komentara

 63. Bucnula Katalonija.
   (ja, 10. oktobar 2017 20:13)

  # Link komentara

 64. ...poput ciprasa u grckoj, obecavao, obecavao i na kraju nista...
  ...ili je primio konjsku glavu ili novac na racun...
  ...trece nema...
  (kraja, 10. oktobar 2017 20:13)

  # Link komentara

 65. Ovo je pravi PATRIOTA KATALONAC, veoma mudro bira reči, a pre svega razmišlja o NEGATIVNIM POSLEDICAMA za svoj narod. O Prokleti, Veoma Glupi, i Primitivni narodi Balkana, kada ćete naučiti lekcije iz svoje istorije, kao što su to naučili narodi Pirineja, da je ljudski život iznad svega ! ! !
  (Mika, 10. oktobar 2017 20:13)

  # Link komentara

 66. duboko sam razocaran.... duboko...
  (butovnik, 10. oktobar 2017 20:13)

  # Link komentara

 67. Da smo mi na vreme ušli u NATO ovako bi govorio Ibrahim Rugova a oni ekstremniji bi tucali kamen. Ali mi smo hteli sa Rusima...
   (trn u oku, 10. oktobar 2017 20:12)

  # Link komentara

 68. Ma kakva Katalonija kakve gluposti. Španija je ozbiljna država, možeš da talasaš ali do određenih granica, a ovaj je ustalasao malo više pa sad bi da se izvuče, inače bi bio glavni krivac za "policijski čas" u Barseloni i to u 2017 godini. Niti imaš podršku Nemačke, niti Amerike, niti Engleske, niti Rusije...kakva nezavisnost? Zamlaćuješ taj zaludan svet i sve nas okolo. Klovn ništa drugo.
   (U fudbalu je rešenje, 10. oktobar 2017 20:11)

  # Link komentara

 69. Pućdemon je već prekršio obećanje, time što je zamrznuo referendumske rezultate. Da li je i čime ucenjen na to, pokazaće vreme.
  (mr čović i dr terzić, 10. oktobar 2017 20:11)

  # Link komentara

 70. Kukavice isto kao i skoti.
  (Mila, 10. oktobar 2017 20:10)

  # Link komentara

 71. Koliko je samo besanih noci proveo i koliko pretnji i ultimatuma EU i NATO dobio,pa vi kritikujte !
   (cobo, 10. oktobar 2017 20:09)

  # Link komentara

 72. Haha. Prpa,bato! Ce bude kasnije,"ma salili smo se".
  (nex, 10. oktobar 2017 20:09)

  # Link komentara

 73. Pametno da neginu ljudi bezveze,a ko jos jednom pomene Evropu i demokratiju nek shvati da to uopste vise nije aktuelan vic.
   (Najboli je opancarev lepak, 10. oktobar 2017 20:08)

  # Link komentara

 74. Jos jedna kapitulacija Katalonaca! Samo su Skotlandjani veca smejurija!
   (janjicar, 10. oktobar 2017 20:07)

  # Link komentara

 75. Pametno. Otpocece pregovore, trazice velike ustupke, finansijske, zakonodavne i sudske prirode. Veliki stepen autonomije, kao drzava u drzavi da budu. Od vlade u Madridu to nece dobiti, nece ni druge drzave u Evropi dozvoliti da im Madrid to omoguci jer ce onda i one dobiti 'katalonije' u svom dvoristu, i onda ce izjaviti da je sve pokusao, ali da on nije kriv za neuspeh pregovora, da je hteo i imao dobru volju da nadje najbolje resenje za obe strane. Kako nije postignut dogovor, ne njegovom krivicom, a ima, za njega legitiman rezultat referenduma, pokrenuce proces otcepljenja...
  (Prolaznik, 10. oktobar 2017 20:06)

  # Link komentara

 76. oni su sada pametno spustili loptu posle upozorenja, a mi pre 25 god pojačali gas... i zato smo tu gde smo, i dalje pod gasom
   (bgd, 10. oktobar 2017 20:06)

  # Link komentara

 77. Pritisci velikih firmi i banaka da ce napustiti Kataloniju....naravno, sve pod pritiskom EU i Amerike.
   (una, 10. oktobar 2017 20:04)

  # Link komentara

 78. Za ove sto spominju Kosovo.Pa ono je priznato I od Srbije?!Jel su dali zeleno svetlo za carinu it'd. Jesu!
   (Ja, 10. oktobar 2017 20:03)

  # Link komentara

 79. Ocito je strah predvladao pa se uplasio i suspendovao.
   (Sandzak, 10. oktobar 2017 20:01)

  # Link komentara

 80. Espana vise ne postoji ovo je samo prazna prica.
   (nenad rs, 10. oktobar 2017 19:59)

  # Link komentara

 81. A gde je Srdja ?
  (Busi aaaaaaa, 10. oktobar 2017 19:58)

  # Link komentara

 82. Sandzak, 10. oktobar 2017 18:10)
  Непризнати да признају..ту логику тек волем.
   (смена страже, 10. oktobar 2017 19:57)

  # Link komentara

 83. Ovaj demagog je izjavio da bi trebalo da proglase nezavisnost pa da je suspenduju pa da pregovaraju sa Madridom. Ne mogu da verujem da pišem ovo ali Srbija nema najgore političare u Evropi.
  (Cirkus se nastavlja u televisa presenta stilu, 10. oktobar 2017 19:54)

  # Link komentara

 84. Sada će i Španija i Katalonija priznati Kosovo.
  (Novi sad, 10. oktobar 2017 17:31). A Baskija? Mislim,zbog Spanije
  (gio83, 10. oktobar 2017 19:15)

  Ni Spanija, ni Katalonija, ni Baskija nece priznati Kosovo.
  Marko Djuric, direktor za kancelariju KiM odma je rekao da " Situacijom u Spaniji zemlja(Srbija) dobila snazan argumenat"! Onda Premijerka Srbije vec je obecala da ce licno poslati pismo u Briselu u vezi Katalonije i Kosova a to znaci da Srbija ocekuje preokret u korist Srbije u vezi KiM.
  Ostaje da se vidi sta ce da radu Katalonci? Ako stvarno oni proglasavaju nezavisnost, onda nije ni cudno da Kosovo ce biti jedna od tih prvih drzava koja ce da prizna nezavisnost Katalonije. Naravno, i Katalonija mozda ce prodomisliti o tome, da prizna ili ne Kosovo kao nezavisnu drzavu.
  (Mujo11, 10. oktobar 2017 19:52)

  # Link komentara

 85. Nema ovaj petlju da proglasi nezavisnost! Vidi mu se strah u očima!
   (rani, 10. oktobar 2017 19:52)

  # Link komentara

 86. Proglasio je nezavisnost Katalonije, ali i nije. Pozvao je Parlament Katalonije da mu daju mandat da proglasi nezavisnost, ali je pozvao da to ne ucine odmah vec da se Spaniji da sansa za dijalog.

  Pa sad nek svako tumaci kako mu volja. Ja mislim da je samo produzio neizvesnost. Tj nista nije rekao.
   (Marko, 10. oktobar 2017 19:52)

  # Link komentara

 87. bolje prvi u selu...
   (neutralni felsh, 10. oktobar 2017 19:50)

  # Link komentara

 88. I on igra dotu?
   (mn, 10. oktobar 2017 19:48)

  # Link komentara

 89. Ma koja nezavisnost smaraju ljude sirom sveta isto kao sto su i skoti radili
   (Sale, 10. oktobar 2017 19:45)

  # Link komentara

 90. Nista od samostalnosti. Zeli da pregovara sa Madridom.
  EL clasico je spasen!
   (Sandzak, 10. oktobar 2017 19:44)

  # Link komentara

 91. blesavih li ljudi!
   (laik, 10. oktobar 2017 19:35)

  # Link komentara

 92. Po njegovom prezimenu pomislio sam da je neki lik iz Dote
   (kolja, 10. oktobar 2017 19:23)

  # Link komentara

 93. Sada će i Španija i Katalonija priznati Kosovo.
  (Novi sad, 10. oktobar 2017 17:31). A Baskija? Mislim,zbog Spanije
  (gio83, 10. oktobar 2017 19:15)

  # Link komentara

 94. Verujem da su motori tenkova postigli radnu temperaturu.
  (el matador, 10. oktobar 2017 19:13)

  # Link komentara

 95. Mislim da je kljucna kontrola nad policijom a napolju ispred parlamenta je Katalonska policija ne Spanska ako ona prihvati dekleraciju ima tlo pod nogama ako nece bolje mu je da se povuce i pregovara.
   (daki, 10. oktobar 2017 18:54)

  # Link komentara

 96. Sta ce da kaze? "Niko vas ne sme tući", naravno. Sta drugo bi drugo jedan petorazredni demagog mogao da poruci svojoj naciji?
  (DEDA CVETKO, 10. oktobar 2017 18:44)

  # Link komentara

 97. Mislim da ce se sve srediti na najbolji moguci nacin uz pomoc demokratskih principa ili onih, drugih demokratskih principa. Uvek je tako bilo.
  (BigZ, 10. oktobar 2017 18:43)

  # Link komentara

 98. Ništa se neće desiti. Svesni su da mogu izazvati krvoproliće sa ishitrenim potezima. Ako budu pametni imace dobru poziciju za pregovore.
   (Mikelli, 10. oktobar 2017 18:33)

  # Link komentara

 99. Ako se kanis otcijepiti, ne smijes se pripojiti.
   (Boske, 10. oktobar 2017 18:33)

  # Link komentara

 100. Proglasiće nezavisnost, a onda
  biti uhapšen, parlament raspušten, ukinuta autonomija. Posle toga malo nemiri i kraj, nikom ništa.
   (Veki, 10. oktobar 2017 18:24)

  # Link komentara

 101. Ako se Katalonija odvoji Kosovo ce je prvo priznati .
   (Sandzak, 10. oktobar 2017 18:10)

  # Link komentara

 102. čudo nema Engleza, oni vole da podržavaju požar u tuđem dvorištu...:)
   (darmar, 10. oktobar 2017 18:08)

  # Link komentara

 103. spanska policija je sama kriva sto se upecala u mrezu ali ovaj covek mora da odgovara za izazivanje haosa. da proglasi nezavisnost sa 42% izaslih i ko zna koliko manipulacije kod glasanja s obzirom da je jedino njegov tabor ucestvovao u organizaciji.
   (demokratija ja ja, 10. oktobar 2017 17:49)

  # Link komentara

 104. Bolje dest godina pregovora, nego jedan dan rata.
   (Rajko, 10. oktobar 2017 17:44)

  # Link komentara

 105. Блеф...
  (кортп, 10. oktobar 2017 17:39)

  # Link komentara

 106. Pa znate u cilju mira...
   (BeKo, 10. oktobar 2017 17:31)

  # Link komentara

 107. Sada će i Španija i Katalonija priznati Kosovo.
   (Novi sad, 10. oktobar 2017 17:31)

  # Link komentara