1. Što se tiče decentralizacije, situacija u Srbiji je gora nego u Rusiji. Ovde se mora pribeći radikalnim merama: prebaciti sve državne institucije u Niš, Kruševac ili Kragujevac što znači slediti primer SAD, Australije ili Kanade. Glavni grad Holandije je Amsterdam ali sedište vlade i parlamenta je u Hagu
   (Slavoljub Petrović, 1. jun 2020 16:28)

  # Link komentara

 2. Ne. Srbija je istorijski uuvek imala problema sa formiranjem gradova, to je posledica geografije. Decentralizacija bez stvarnih gradova nije moguća, to je kao da detetu da da nosi ono što ne može i onda se iskilavi, a onda pričaš kako je ta kilavost znak nečeg jako važnog. To bi bila decentralizacija u Srbiji kao što i jeste. Ingerencije opština su prevelike a nisu sposobne ni da definišu u kom smeru treba da idu. Redukovati to. U vreme klimatskih promena i bolesti bez leka koje demonstriraju integralnost čovekovih problema kao veze koje prelaze i nacionalne granice, decentralizacija je samoubistvo i oni koji je predlažu verovatno nisu sposobni da razumeju svet dalje od prepisivanja.
  (123, 1. jun 2020 11:22)

  # Link komentara

 3. Treba uzeti primer Nemačke za decentralizaciju.
  (filip, 1. jun 2020 09:55)

  # Link komentara

 4. Normalno, samo da se sto vise distanciramo od glavnog grada, pojeo je Jugoslaviju, sta je Srbija za njega..
  (Alexandro, 1. jun 2020 09:03)

  # Link komentara

 5. Ja sam da se menja ime nase drzave da se vise ne naziva Srbijom.Mozda nam bolje krene u zivotu.
   (Krle, 1. jun 2020 08:28)

  # Link komentara

 6. Наравно. Ено укинуше оделење у средњој школи у Варварину. Па је онда као чудно зашто сви хрле за Београд или напоље. Али та децентрализација мора да буде стварна, са премештањем министарстава, индустрије, спорта, културе итд. а не декларативна.
   (Јабучило, 1. jun 2020 08:28)

  # Link komentara

 7. Nikako tek bi se onda kralo i cerupalo porodicnim, kumovskim i burazerskim vezama.
   (Zivka, 1. jun 2020 08:21)

  # Link komentara

 8. Uvek sam bio za spustanje vlasti koja nije samo pravo nego i obaveza na nizi nivo. Svako treba da zivi od svog rada. Kostituirati regione koji ce se samostalno finansirati od dela PDVa i ostalih poreza , u nadleznosti regiona treba da budu putevi, skole, bolnice i sve komunalije.
  (Roko, 1. jun 2020 08:20)

  # Link komentara

 9. Apsolutno ja sam za!
   (Miljana, 1. jun 2020 08:17)

  # Link komentara