1. U vezi primedbi što sada Tramp nominuje novog sudiju, a uskoro će izbori - postoji nepisano pravilo da se ne nominuju novi predlozi u izbornoj godini, ali to važi za drugi mandat kada je izvesno da postojeći predsednik neće biti predsednik. Pošto je ovo Trampu prvi mandat on nije prekršio nepisano pravilo. I naravno Bajden ima svako pravo da nominuje i on svoje kandidate, ali on to nije učinio. I nešto u vezi teksta u kome se kaže da "konzervativci, republikanci" imaju 5:4 većinu nad "liberalima, demokratama" da to nije tačno o čemu govore rezultati glasanja u poslednjih nekoliko godina. Predsednik suda Džon Roberts, biran kao kandidat republikanskog predsednika više glasa za "liberalne" predloge, npr.
   (mileta, 27. septembar 2020 22:08)

  # Link komentara

 2. Nece im dugo sve trajati, vremena se ubrzano menjaju.
  A svi vi koji se palite na Trampa, da vidi korist prodao bi vas sve bez razmisljanja. Nije on ni religiozan, ni konzeevativan. On je obican oportunista, lovac u mutnom.
  (Externus, 27. septembar 2020 16:51)

  # Link komentara

 3. Ko o čemu, baba o uštipcima. Abortus je najmanji problem sa kojim se Amerika suočava. Društveni status crnaca je goruće pitanje!
  (z’brda, 27. septembar 2020 16:39)

  # Link komentara

 4. Stize Giliad polako
  (sasa, 27. septembar 2020 16:15)

  # Link komentara

 5. Као неко ко незна ништа о вој жени али на основу овде изнетих коментара и оцена истих сигуран сам да је ово пун погодак и да је Трамп на правом путу да у следећем мандату коначно усмери САД у правом смеру а самим тим и индиректно у позитивном смислу утиче на остатак света. Живео Трамп, живели суверености, живела традиционална породица! Сори демократе али изгледа да се ствари мењају.
   (Шупља земља, 27. septembar 2020 15:45)

  # Link komentara

 6. Nije sigurno da će ovo proći u Senatu, postoje i republikanski senatori koji smatraju da NOVOIZABRANI predsednik treba da postavi novog sudiju na upražnjeno mesto. Inače, u SAD je normalna pojava da se poslanici, bilo Senata bilo Predstavničkog doma Kongresa, izjašnjavaju po svom mišljenju i svojoj savesti, a ne "na zvonce". Oni, iako članovi stranaka, izabrani su pod SVOJIM imenom i odgovaraju SVOJIM biračima, a ne predsedniku stranke.
  (Peka, 27. septembar 2020 15:20)

  # Link komentara

 7. Da li je bolje zadzati neku strukturu ili sve menjati po potrebi? To je isto kao pitanje da li je bolje biti odlican djak ili muvara. Srbija je nazalost u grupi rapidnih nasilnih promena ja mislim sa katastrofalnim posledicama. Ko zeli propast Americi samo neka iste stvari rade kao i liberali i desice se.
  (objektivno, 27. septembar 2020 15:16)

  # Link komentara

 8. Sjajna žena, bravo za izbor.
   (EU Citizen, 27. septembar 2020 13:56)

  # Link komentara

 9. Tu istu ženu su drugi profesori prava ( među njima Noa Feldman, liberalni profesor sa Harvarda) nazvali jednom od najboljih pravnica u SAD. "Problem" sa njom je to što ona, kao i njen bivši principal Skalia, pripadaju "originalističkoj" struji pravnika koji smatraju zakone treba tumačiti u onom smislu koje značenje su reči zakona imale u trenutku donošenja zakona. I sud nema mogućnost izmene i dopune zakona zbog toga dali se sudu sviđa ili ne zakon. Po njima zakone treba i može menjati samo zakonodavna vlast ( Kongres) Konzervativci uglavnom prate ovaj pravac tumačenja prava. Sa druge strane, liberalne sudije matraju da je Ustav "živi organizam" koji se razvija, menja, i na taj način sud ima pravo da menja ili donosi zakone. U SAD su sledeća prava uvedena sudskom presudom, a ne izmenom zakona ili ustava: pravo na abortus, pravo na zaključenje braka između istopolnih osoba, zabrana segregacije među rasama... Inače, ako neko pročita njene naučne radove, videće da je se ne moraju plašiti pobornici abortusa. Mada ona smatra da je slučaj Roe vs. Wade loše odlučen, oni kao originalista neće prekršiti već donet pravni precedent Vrhovnog suda.
  (Radoznao, 27. septembar 2020 12:14)

  # Link komentara

 10. Neverovatno, doslo doba da vise vole katolike od demokrata...
  (Mister Vo, 27. septembar 2020 12:06)

  # Link komentara

 11. Tramp je po Ameriku katastrofalan, ali važno da je po nas ekstra
   (Novak, 27. septembar 2020 11:59)

  # Link komentara

 12. I sta sad? Zato sto je ona “tvrdo religiozna”, ona će svoj licni stav preko suda da nameće drugima?
  (O, 27. septembar 2020 11:02)

  # Link komentara

 13. Лажни конзервативац.
  (балтазар, 27. septembar 2020 10:42)

  # Link komentara

 14. Bravo
  Cestitke
  Odlican izbor
  (zaciorski, 27. septembar 2020 10:16)

  # Link komentara

 15. Меланија ?!
   (Суперхик, 27. septembar 2020 10:05)

  # Link komentara

 16. Da li preterano ili približno opisana, ovo je ekstremni slučaj po mojim normama.
  Uz ogradu da pišem samo na osnovu ovog članka i na prvu loptu.
  Često ovakvi savršeni, zavisi iz kog ugla gledaš naravno, primerci i imaju teške psihološke problema. Ova može pući od sveg pritiska.
  I eto šta mesec dva u rigidnom sistemu znači. Da je prethodnica poživela još toliko. Od slobodoumne sutkinje do religijskog fanatika.
  Svet nazaduje kako mi se čini ili je to samo tzv zapadna civilizacija.
   (Papillon, 27. septembar 2020 09:56)

  # Link komentara

 17. Koliko je jeziv ovaj Tramp.
  (Milan, 27. septembar 2020 09:47)

  # Link komentara

 18. Konzervativna, religiozna, okrenuta porodici, patriota, protivnica abortusa i homoseksualnog braka, itd, dakle, sve suprotno od onih vrednosti koje propagiraju po svetu u ime demokratije i ljudskih prava. Ovo je prava Amerika, a ne ona za izvoz, dragi moji.
   (Tomahavk, 27. septembar 2020 09:42)

  # Link komentara

 19. Auuuu... Posle Ginsberg da dođe ultrakonzervativac nema smisla. Tramp odigrao na kvarnjaka jer nije hteo da saceka predsednicke izbore u novembru i da pobednik istih dobije pravo na nominaciju sudije. Ovako, po svoj prilici, u svojim poslednjim danima na vlasti će ubaciti mladu konzervativnu sudiju, a ta funkcija je dozivotna, pa vi gledajte...
   (question mark, 27. septembar 2020 09:37)

  # Link komentara

 20. Počelo je globalističko pljuvanje bez argumenata po ovom kandidatu. Žena nije protiv abortusa i u svojoj sudskoj istoriji nije donela nijednu presudu u smislu zabrane abortusa. Najjadnije u svemu je što joj se sada spočitava da je verujući katolik, isto kao što se izjašnjavaju Bajedin i Nensi Pelozi, kao da to ima neke veze s njenom stručnošću.
   (sasari, 27. septembar 2020 09:37)

  # Link komentara

 21. Ja kao žena joj ne bih dala podršku ni za ostavljanje zimnice. Svako ko se meša u reproduktivne organe drugih na osnovu pričica sa Bliskog Istoka od pre par hiljada godina, za mene je fanatik. Čuj, protiv abortusa, a ovamo niti daju porodiljsko, niti deca imaju bilo šta obezbeđeno od te iste države koja tera ljude da rađaju i kad ne žele. Na korak su od "The handmaid's tale", jezivo.
   (Helena, 27. septembar 2020 09:35)

  # Link komentara