1. B92,hvala na korektnom tekstu o Generalu Mihailoviću i JVuO.Istina,kad tad,izadje na videlo.Ljudima koji izjednačavaju ustaše i ostatke regularne jugoslovenske vojske nakon agresije nacističke Nemačke i njenih trabanata,samo jedna pouka.Ustaše i komunisti su pre izbijanja rata bili na listi terorističkih organizacija.Od formiranja ozbiljnih četničkih formacija,odmah su krenule krvave borbe protiv ustaša i Nemaca.Komunisti su mirovali za to vreme,jer je na snazi bio ugovor o nenapadanju izmedju Nemačke i SSSR-a.Tek nakon 22.juna i napada Nemačke na SSSR,domaći komunisti kreću sa organizovanjem,ne skrivajući svoj prvi i osnovni cilj.Taj primarni cilj nije podrazumevao oslobodilačku antinacističku borbu,već je u prvom planu bila revolucija,prevrat i dolazak na vlast.Takva agenda,u tom krvavom i tragičnom trenutku ima se smatrati veleizdajom,pa je General Mihailović načinio veliku grešku prihvatanjem saradnje sa komunističkim bandama.Tek toliko da se zna.Slava i hvala besmrtnom Djeneralu Draži!Slava i hvala svim pripadnicima JVuO.Bili oni Srbi,Hrvati ili muslimani.Još jednom,hvala b92 na istini i hrabrosti.Ugodan dan želim.
  (Walldorf, 9. maj 2021 15:08)

  # Link komentara

 2. Zato postoje i ustase. Bez cetnika ne bi bilo ni ustasa i obrnuto. Za par godina antifasizam ce se kaznjavati.
  (Goran, 8. maj 2021 21:41)

  # Link komentara

 3. Opet ideologija subare i Draze koji za sebe vole da kazu da su „antifasisti“, ha, ha, ha. Danas ovakvi skupovi smetaju samo ako su se desili u HR, dok se kod nas na ovo gleda sa ponosom. Katastrofa i nije ni cudo da nemamo buducnosti.
  (Nostradamus, 8. maj 2021 17:44)

  # Link komentara

 4. Ово је право лице Србије, 70 посто је за четнике, само 30 посто за партизане.
  Политичари и Тито преокренули су обрнуто.
  (slobodan petrovic, 8. maj 2021 17:43)

  # Link komentara

 5. Sve je to u redu da istoriju pišu pobednici. Ali kad pogledam zadnju sliku i ovu kokardu sa mrtvačkom glavom meni to liči na sve samo ne na neku kraljevu vojsku. I čemu ove crne uniforme?! Podseća me odmah na crnokošuljaše u NDH. Zna se kako su izgledali Kraljevi vojnici i onj su za ponos Srbije. A međubratski politički rat između četnika i partizana u drugom svetskom ratu nije za ponos nikome i ne treba ih veličati ni jedne ni druge.
  (Biću Slobodan, 8. maj 2021 17:31)

  # Link komentara

 6. Слава Ђенералу!
  (војвода момчило, 8. maj 2021 16:54)

  # Link komentara

 7. prvi antifasisticki ustanak koji je zavrsen kolaboracijom sa fasistima....
  (Boro, 8. maj 2021 16:43)

  # Link komentara

 8. Ja kapitulaciju ne priznajem, takva reč ne postoji u vojnom rečniku", rekao je Čiča, ... a onda je dodao da sada nije vreme da se bori protiv Nemaca, nego je bolje da se pokolju partizani, njihovi saradnici i simpatizeri i ostali izdajnici koji ubijaju te nemce
  (hmmmm, 8. maj 2021 16:22)

  # Link komentara

 9. Srbi moraju konacno da shvate i prihvate da su imali 2 antifasticka pokreta i da su jedan od najstradalnijih naroda u borbi protiv nacizma.Zato ja cenim ravnogorski pokret a sa druge strane sa zadovoljstvom gledam vojnu paradu u Moskvi koja slavi pobednicku sovjetsku armiju.Samo mir i sloga braco,da zakopamo ratne sekire najpogubnijeg rata koji je ovaj narod ikad proziveo,ne po broju zrtava ali po zloj krvi i podelama koje su nastale u nasim porodicama a to je gradjanski rat.Srecan sutrasnji dan pobede nad fasizmom prijatelji!
  (kont, 8. maj 2021 16:18)

  # Link komentara