1. Klarius, 23. septembar 2023 18:21

  Postoji i druga verzija ATACMS klaster do 300 km ali ima manje dijelova kad se rasprsi oko 300 dijelova, a ova kraca verzija do 165km ima oko 950 dijelova.
  (Boris, 24. septembar 2023 11:11)

  # Link komentara

 2. Rusi godinu i po dana besomucno bombarduju,raketiraju,ruse i pale Ukrajinu i ovde se sada kao neko sazaljeva sto ce Ukri bar malo da im vrate milo za drago.
  (hogar, 24. septembar 2023 10:59)

  # Link komentara

 3. za Klarius-a:
  Samo se ti oduševljavaj time kako će Rusima sad biti teško, ali se zapitaj i da li će oni sedeti skrštenih ruku i čekati da Ukri iskoriste tu municiju.
  (Raja Trlaja, 24. septembar 2023 07:27)

  # Link komentara

 4. Citam ovaj komentar i ne verujem sta covek pise o kasetnoj municiji od koje najvise stradaju civili.
  (Markoni, 24. septembar 2023 06:33)

  # Link komentara

 5. Odlična vest za Ukrajinu. Loša vest za Ruse. Kasetna bojeva glava na HIMARS se koristi za onesposobljavanje aerodromskih pista i za uništenje protivničke artiljerije. Američka administracija je konačno povukla pravi potez. Ruski način rata je fokusiran na artiljeriju i frontovsku avijaciju. Onesposobljavanje aerodromskih pista jednom raketom nije isplativo jer se pista relativno brzo zakrpi a i piste su do sada bile van dometa HIMARS raketa. Sada, sa dugim dometom i kasetnom bojevom glavom, ove rakete su velika opasnost za posade koje popravljaju aerodromske piste jer dobar deo municije ove bojeve glave namerno ne-eksplodira već je namenjen za miniranje piste na mestima udara. Bageri za raščišćavanje aktiviraju ove mine i popravka tako miniranih pista je izuzetno riskantna čak i na srednji rok. Ovde se radi o stotinama bombica, pogotovu ako se pista gadja sa više raketa. Kao što sada gledamo udare po ruskoj mornaričkoj infrastrukturi, izvesno je da ćemo uskoro gledati udare na ruske aerodrome. Takodje, ova kasetna bojeva glava dometa 160 km će matirati ruske artiljerijske baterije i samohotke na mestima grupisanja, daleko od fronta. Ovi precizni udari kasetama daleko od fronta su demorališući. Rusi će morati da gube vreme, energiju i novac da obezbede pozocije na barem 120 km dubine od fronta za koje su do sada smatrali da su sigurni. Ove rakete su preciznije i ubitačnije nego ono što Rusi imaju u svom klasičnom arsenalu i veliki kvalitativan skok za ukrajinski vojsku.
  (Klarius, 23. septembar 2023 18:21)

  # Link komentara