Pukla brana, vanredno u Petrovcu na Mlavi FOTO/VIDEO

Petrovac na Mlavi -- Pukla brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju. U Petrovcu na Mlavi proširena vanredna situacija.

Izvor: RTS, Tanjug, prva
Podeli
Foto: Screenshot/Facebook
Foto: Screenshot/Facebook

U tom gradu je i danas padala jaka kiša, pa je vanredna situacija i zbog toga proširena na teritoriju cele opštine. Poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki deo Petrovca na Mlavi.

Štetu je pretrpelo skoro 20 naselja. Ugrožena su i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdevaju pola opštine.

Pukla je brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju.

U žagubičkim selima bujice su odnele delove puta.

Usled obilnih padavina i velike količine vode na putu, na snazi je obustava saobraćaja na deonici Petrovac na Mlavi – selo Bošnjak, saopštili su JP "Putevi Srbije".

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić naveo je da se preduzimaju sve neophodne mere na odbrani poplava u Petrovcu na Mlavi.

“Usled velike količine padavina na teritoriji ove opštine u toku protekle noći došlo je do popuštanja stare brane kod reke Busur, prilikom čega je bilo ugroženo oko petnaestak kuća. Srećom nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi, a želim da istaknem da i u ovom trenutku ljudski životi nisu ugroženi“, naveo je on.

On je naveo da su pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Petrovca na Mlaci i Požarevca trenutno na terenu, kao i da stižu ekipe i tim za spasavanje iz Beograda.

“Oni će u toku popodneva i noći biti uz sve ljude koji se tamo nalaze. Treba pustiti ljude iz Srbija vode da urade svoj posao u toku popodneva i saniraju problem koji je nastao oko brane, a mi ćemo naravno biti na terenu i pratiti situaciju i u toku noći i narednim danima“, rekao je on.

.

Društvo

strana 1 od 160 idi na stranu