Akcija srpske policije: Zaplenjeno 77 kilograma heroina,uhapšeni članovi kriminalne grupe VIDEO

Beograd -- Pripadnici policije u današnjoj akciji zaplenili 77 kilograma čistog heroina, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ deeblue
Ilustracija: Depositphotos/ deeblue

Uhapšena je tročlana organizovana kriminalna grupa, vođa kriminalne grupe M. N. (37) i članovi S. N. (37) i V.C. (53), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP.

"Pripadnici Uprave kriminalističke policije nastavljaju sa sjajnim rezultatima i beskompromisnom borbom protiv trgovine narkoticima. Potvrda toga je i današnja akcija u kojoj su pripadnici policije zaplenili čak 77 kilograma najčistijeg heroina i uhapsili tročlanu organizovanu kriminalnu grupu, koja se sumnjiči da je distribuirala heroin širom naše zemlje", rekao je Stefanović, saopštio je MUP.

Prilikom pretresa osumnjičenih, kao i više lokacija koje su koristili na teritoriji Beograda, pronađena je droga čija se vrednost procenjuje na oko 5.000.000 evra.

Kako se sumnja, ova organizovana kriminalna grupa je u prethodnom periodu drogu nabavljala iz Turske, a potom je distribuirala širom Srbije.

Policija je u ovoj akciji zaplenila i više skupocenih automobila i moticikl.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

"Nećemo stati u beskompromisnoj borbi protiv svih trgovaca narkotika"

"Moram da napomenem da ljudi iz policije iz godine u godinu beleže sve bolje rezultate u zapleni narkotika, a samo ove godine oduzeli su više od šest tona, uz rekordne količine zaplenjenog heroina", naglasio je ministar Stefanović.

Stefanović se zahvalio svim pripadnicima policije koji su odlučno stali u zaštitu građana Srbije od ove velike pošasti, koja postoji u čitavom svetu, a pre svega ljudima iz Uprave kriminalističke policije koji prednjače u ovoj borbi.

"Nikada nećemo stati u beskompromisnoj borbi protiv svih trgovaca narkotika“, poručio je ministar.

strana 1 od 112 idi na stranu