Italijanska mafija smislila kako da radi i u vreme korone

Rim -- Kriminalne organizacije u Italiji dele prehrambrene proizvode najsiromašnijima kako bi ih privukli u vreme koronavirusa, upozorio je novinar Roberto Savijano.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos/brnmanzurova.gmail.com
Foto: Depositphotos/brnmanzurova.gmail.com

Kako je kazao, oni im pomažu i u odobravanju zajmova bez kamata.

Mafijaške grupe gledaju da se domognu nekih poslova koji su sada u teškoći i čekaju evropsku finansijsku pomoć, naveo je Savijano, koji je i autor knjige "Gomora" o napuljskoj mafiji Kamora.

"Mafija samo čeka neku krizu", a preduzeća će biti žrtve, jer će se naći sa novim partnerima koji su povezani sa tim kriminalnim organizacijama.

"Postajete partner jer ste u ušli u posao. To nije kao kad neko dođe sa pištoljem, već su to finansijski savetnici u određenom trenutku", dodao je Savijano.

Prema njegovim rečima, ako Evropa ne interveniše, na nekontrolisani način će se umnožiti mafijaški novac koji se već nalazi u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i Belgiji.

Pored toga što daju hranu najsiromašnijima u Napulju, zelenaši su na zahtev Kamore ukinuli kamate na pozajmljeni novac.

"Zbog čega? Da bi dobili nešto zauvrat", rekao je Savijano, koji trenutno živi u Njujorku, a imao je policijsku zaštitu posle izdavanja knjige 2006. godine zbog brojnih pretnji koje je dobijao.

strana 1 od 530 idi na stranu