"Srbija je, ako sve bude fer, zaslužila da postane članica EU mnogo ranije od 2026"

Beograd -- Srbija je, ako sve bude fer, zaslužila da postane članica Evropske unije mnogo ranije od 2026, izjavila je sinoć premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Zoran Žestić
Tanjug, Zoran Žestić

Brnabić je, u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da je ovo prvi put da Srbija neće otvoriti nijedno poglavlje, iako je u dva prethodna perioda bila zemlja koja je jedina otvarala poglavlja.

Smatra da su to političke odluke i ističe da će vlast u Srbiji nastaviti da radi na reformama brže i bolje, jer je to pre svega u interesu građana.

"Idemo dalje i to je to. Mi ćemo dati sve od sebe. Reforme sprovodimo zbog nas, naše ekonomije i privrede, a one će nas već dovesti do članstva u EU", rekla je Brnabić.

Doktorka Darja Kisić Tepavčević je, komentarišući ovaj predlog, rekla da Srbija pripada evropskom svetu kroz doprinos, kako kroz nauku, kulturu, kao i kroz sport.

"Mi smo mala zemlja, sigurno bi u zajednici imali bolji kvalitet života kojem težimo. Mi smo bili svedoci da solidarnost i strategija nije bila baš na snazi u EU na početku i u jeku epidemije korone. Svi su gledali sebe, tako da generalno treba da se zadrži osećaj nacionalne pripadnosti sa težnjom ka evropskom putu", rekla je Kisić Tepavčević.

strana 1 od 8 idi na stranu