Vučić na video-samitu o KiM sa Merkel i Makronom

Pariz -- Video Samit o Kosovu i Metohiji, čiji su domaćini predsednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Nemačke Angela Merkel, počeo je danas oko 10.30.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ INSTAGRAM &BUDUCNOSTSRBIJEAV&/ nr
FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/ nr

Na samitu učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se na Samit se uključuje iz rezidencije ambasadora Srbije u Parizu, gde boravi u dvodnevnoj poseti.

Na Samitu učeštvuju i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Samit se održava uoči planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu u nedelju.

Predsednik Vučić je sinoć novinarima u Parizu, posle sastanka sa Makronom, rekao da veruje da će video samit biti otvoren razgovor, ali da ne očekuje previše rezultata, niti saglasnost.

Kako je naveo, veruje da će svako govoriti o tome kako vidi dijalog, odnosno, budućnost razgovora.

"Ne mislim da će da bude previše rezultata, biće pronađeni nekakvi principi, ali koje ne možemo svi da dogovorimo, tako da verujem da će izaći sa predsedničkim saopštenjem Francuzi i Nemci, mi ćemo posebno, kao i Albanci", rekao je Vučić.

Istakao je da se ništa ne prelama preko noići i da on više veruje u niz malih koraka, malih sporazuma, te da će taj pristup imati i na samitu.

"Da obezbedimo slobodan protok ljudi i usluga, očuvanje mira, da obezbedimo bezbroj malih sporazuma koji će da promene odnose između Srba i Albanaca, da vidimo šta ćemo da radimo sa tim o čemu se ne slažemo", rekao je Vučić.

strana 1 od 79 idi na stranu