Popović: Borba protiv organizovanog kriminala jedan od najvažnijih zadataka

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je nova Vlada Srbije kao jedan od najvažnijih zadataka postavila borbu protiv organizovanog kriminala.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je navela da je jedan od razloga za to činjenica da su određene mafijaške grupe pokušale da se nametnu kao snaga jača od države.

"Taj pokušaj biće sprečen, kao što je to najavio predsednik Aleksandar Vučić, kroz odlučujuću bitku potiv mafije i organizovanog kriminala, a vlada i ministarstvo pružiće maksimalan doprinos", rekla je Popović za današnje Novosti.

Ona je navela da su od 1. marta do 30. juna ove godine u posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije, pri višim sudovima i višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu, podnete krivične prijave protiv 24.013 osoba, među kojima su i funkcioneri lokalnih samouprava, direktori javnih preduzeća, republički funkcioneri.

Prema njenim rečima, sudovi su izrekli osuđujuće presude protiv njih 1.295.

"To je jasna poruka da nema zaštićenih, ma kojoj stranci pripadali i koju god funkciju vršili", poručila je Popović.

Na pitanje šta je sa Zakonom o ispitivanju porekla imovine, Popović je navela da je u pitanju još jedan antikoruptivni mehanizam koji je državnim organima na raspolaganju u borbi protiv korupcije.

"O efektima ćemo moći da govorimo tek kad počne primena, u martu, a do tada se sprovode obuke sudija Upravnog suda i zaposlenih u Poreskoj upravi i Ministarstvu finansija, koji će sprovoditi postupak utvrđivanja porekla imovine", rekla je ministarka Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu