Dodik: Neće biti dobro ako vladika Grigorije uđe u politiku

Banjaluka -- Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska odustati od 9. januara kada Sjedinjene Države odustane od 4. jula.

Izvor: Tanjug
Podeli
Deposit photos/Ale_Mi
Deposit photos/Ale_Mi

Pročitajte još:

Dodik zapretio zbog ikone: Prestani da glumiš državu

Dodik je istakao da osporavanje tog praznika iz Sarajeva nije uspelo.

"Srbi proslavljaju 9. januar i nastaviće to da rade, kao što će Bošnjaci nastaviti neuspešno da ga osporavaju, nastojeći da internacionalizuju antipravo Ustavnog suda koji odluke ne donosi na činjenicama i pravu, već izlazeći iz kompetencija donosi politički motivisane odluke", naveo je Dodik u intervjuu za beogradsku Politiku.

Poručio je da bi bilo bolje da se Bošnjaci odreknu koncepta o zemlji kojom će da dominiraju.

On je rekao da je BiH suštinski i životno podijeljena zemlja, što znaju i oni koji se prave da to ne vide, a da okretanje glave od istine nikad ne donosi rešenja i nikome ne koristi.

"Ne mislim da među nama treba praviti granice i kineske zidove, ali treba dopustiti narodima da upravljaju svojim resursima, a ne da u drugima vide opasnost, da decenijama strepe i podozrijevaju stalno se boreći i sukobljavajući na toj relaciji, čime se zaludno iscrpljujemo i samo gubimo vreme", naveo je Dodik za beogradski list.

"Neće biti dobro ako vladika Grigorije uđe u politiku"

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da neće biti dobro ako se vladika Grigorije odluči za politički angažman.

Dodik je istakao da treba zadržati dobar odnos Crkve i države, ali da crkveni poslovi treba da se odmaknu od državnih poslova i obrnuto.

"Mi ne bi trebalo da se petljamo i mešamo u te političke procese, ali mi često govore da je vladika Grigorije najavio neku vrstu svojih političkih angažmana, iako ja to nisam tako razumeo", rekao je Dodik u intervjuu za Politiku.

Naveo je da "prevazilazimo mnoge frustrirajuće probleme, kao što su podele na četnike i partizane" i naglasio da "nam nikakva druga polarizacija ne treba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu