Abazović: Zaboravite na bahatosti, kumstva, veze i pozivanja tužioca VIDEO

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da usvojeni Zakon o slobodi veroispovesti znači sigurnost za imovinu SPC u Crnoj Gori.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

"Ovaj zakon i ne treba da tretira imovinska pitanja, to je bila greška prethodnog zakona. Đukanović sada mora da ga potpiše jer je drugi put izglasan", poručio je Abazović.

On je istakao da, uprkos utisku koji se stvara, on nije premijer Crne Gore

"Nisam premijer, premijer je Zdravko Krivokapić", poručio je.

Vest o hapšenju Brane Mićunovića odjeknula je u regionu, ali je on ubrzo pušten.

"Zlonamerni će uvek tumačiti nešto pogrešno. Mi ne možemo da zadržimo nekoga kada je drugi priznao da su njegova dva zaplenjena pištolja. Oni su pušteni da se brane sa slobode. Ne možemo na osnovu negativne percepcije nekog pojedinca da kršimo zakon", rekao je i dodao da nije on taj koji je uhapsio Brana Mićunovića.

Kako je rekao, u Crnoj Gori mogu da zaborave na "bahatosti, kumstva, veze i pozivanja tužioca".

Dodaje i da se pitanje partijskog zapošljavanja i dalje potencira.

"Ne vidim sličnost ove vlade i Vlade DPS. U našoj vladi ima 12 ljudi koji nisu partijski ljudi. Gde to ima?", zapitao se Abazović i dodao da se ne možeo demontirati Đukanović režim za jedan dan.

Dodaje da će biti zapošljavanja partijskog kadra, ali u skladu sa zakonom, kao i da je on za to da se povise kriterijumi na konkursima za određene pozicije.

Osvrnuo se i na rad Radio-televizije Crne Gore, za koji je rekao da to nije javni servis, nego aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična.

"Naravno da vlada može da utiče na objektivno izveštavanje, nisu prihvatii da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i versku mržnju. To nije televizija, to nije medij", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu