Članovi Kriznog štaba otkrili šta nas od sutra čeka: Biće "samo za nasušne potrebe"

Beograd -- Sednica Kriznog štaba na kojoj bi trebalo definitivno da se preseče hoće li biti pooštravanja epidemioloških mera biće održana sutra.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Jaroslav Pap/Ilustracija
Tanjug/Jaroslav Pap/Ilustracija

Već iz današnjih izjava članova Kriznog štaba može se naslutiti u kom pravcu će njihova odluka ići, bar sudeći prema onome što su rekli članovi medecinskog dela štaba, koji su i inače za oštrije mere. Imunolog dr Srđa Janković objasnio je za RTV šta bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da radi, a šta ne.

"Vikendi su veliki problem, predlog je da rade samo prodavnice gde su nasušne potrebe, apoteke i benzinske stanice. Svaki lekar, i u Kriznom štabu, je za to da se rigoroznije sprovode mere i nadzor, jer imamo situaciju koja preti pogoršanjem", rekao je on.

"Požar se lakše gasi dok je mali. Želimo da delujemo preventivno i potrebno je delovati proaktivno", poručio je dr Janković.

Njegov kolega iz Kriznog štaba dr Mijomir Pelemiš kaže da ljudi treba da budu spremni na pooštravanje mera koje će biti doneto u petak.

"Podsećam da su sve usvojene epidemiološke mere i dalje na snazi i moraju da se poštuju. Ako je neko zaboravio, to su nošenje maski u zatvorenom prostoru, nošenje maski na otvorenom prostoru, kada ne može da se drži distanca, kao što su redovi i slične stvari, zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom prostoru, redovno pranje ruku, održavanje fizičke distance od najmanje dva metra", kaže prof. dr Pelemiš, i dodaje da maske nikako ne treba skidati nigde, jer se virus širi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu