Biće to Tramp, opet

Vašington -- Bivši predsednik Donald Tramp juče je u govoru na konferencijI Konzervativne političke akcije (CPAC) nagovestio kandidaturu za Belu kuću 2024.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ SHAWN THEW / POOL
EPA-EFE/ SHAWN THEW / POOL

CNN navodi da je Tramp je za govornicom CPAC u Orlandu na Floridi pokušao da povrati svoju ulogu i obezbedi najveći uticaj u Republikanskoj stranci pred međuizbore 2022. godine.

''Daleko od toga da je naše neverovatno putovanje gotovo. Pobedićemo, a Amerika će biti i jača i veća nego pre“, poručio je Tramp.

Iako u stranci ima istaknute kritičare, većina čelnika Republikanaca stala je tokom konferencije u Orlandu uz Trampa dok su državni i lokalni partijski zvaničnici krenuli da osuđuju republikanske poslanike koji su podržavali njegov opoziv, navodi američka televizijska mreža.

CNN prenosi da je Tramp pobedio i u nezvaničnoj anketi među učesnicima CPAC-a kada su ih pitali koga vide kao predsedničkog kandidata Republikanske stranke 2024. godine, ali da ti rezultati sugerišu i da postoji interesovanje za druge potencijalne kandidate.

Sprovedene su dve ankete, jedna koja je sadržala Trampovo ime kao mogućeg kandidata i druga koja nije.

U anketi sa Trampom, 55 odsto prisutnih izrazilo je podršku bivšem predsedniku kao svog kandidatu za izbore 2024. godine, a 21 odsto njih podržalo je guvernera Floride Rona Desantisa, dok je u drugoj anketi koja je isključila Trampa, Desantis bio daleko ispred ostalih kandidata sa 43 odsto glasova, navodi CNN.

CPAC je jedno od najvažnijih godišnjih okupljanja konzervativaca i održava se u momentu kada se odlučuje kuda će ići Republikanska stranka, da li će se distancirati od bivšeg predsednika ili ostaje uz njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu