Upad u zgradu vlade; pada Pašinjan? VIDEO

Jerevan -- Protivnici jermenskog premijera Nikole Pašinjana upali su u zgradu vlade u centru Jerevana, javljaju RIA Novosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/LUSI SARGSYAN/PHOTOLURE
EPA-EFE/LUSI SARGSYAN/PHOTOLURE

Opozicionari su održali skup u holu zgrade u prizemlju, pozivajući zaposlene da ne učestvuju na skupu pristalica Pašinjana.

Oni su uzvikivali parole sa zahtevom da Pašinjan podnese ostavku, a potom su napustili zgradu.

"Završavamo našu akciju. Cilj nam je bio da pokažemo da možemo da udjemo u bilo koje ministarstvo", rekao je jedan od učesnika. Pašinjan se suočio sa novim talasom protesta nakon što je izjavio da su ruski raketni sistemi Iskander koji su isporučeni Jermeniji neispravni.

Prema izveštajima medija, zamenik načelnika Generalštaba Jermenije ismejao je premijera zbog te izjave, zbog čega ga je Pašinjan smenio.

Premijer je pripremio ukaz i o smeni načelnika Generalštaba. Jermenske oružane snage su u odgovoru zatražile njegovu ostavku, što je on okarakterisao kao pokušaj puča i pozvao svoje pristalice da izadju na ulice.

U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i postavila šatore u blizini parlamenta. Protivnici Pašinjana, međutim, ne žele da pregovaraju s vlastima i zahtevaju ostavku premijera.

Inače, Jermenija upravo danas obeležava 13. godišnjicu početka protesta, na koje j epozvao tadašnji predsedbnik Levon Ter Petrosijan, i koje su, tokom održavanja 1. marta i 2. marta 2008. prerasle u nasilje iumeđu policije i demonstranata. Tada je poginulo 10 osoba, dok je oko 200 njih ranjeno.

JUST IN - Protesters break into government building in Yerevan, Armenia.pic.twitter.com/IUI9QJX8kV

— Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) March 1, 2021

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu