Dodik: Kao da je neko objavio rat; "Srbi bili kažnjeni, ili otišli u Srbiju"

Predsednik i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je danas da je mirni razlaz jedina opcija za BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bs
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bs

Pročitjte još:

Vučić impresioniran; "Nisam video mape, ne spadam u te koji će da skaču nekome po glavi" VIDEO

Kao i da će sigurno biti ostvarena u nekom narednom periodu.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjave Bakira Izetbegovića i Željka Komšića da bi rešenja koja predviđa tzv. non pejper Janeza Janše vodila u rat, Dodik je rekao da se u BiH povela polemika kao da je neko objavio rat, a da se u suštini razgovara o mogućnosti mirnog razlaza, što je, kako smatra jedina moguća opcija.

On je ocenio i da Izetbegović Srbe u RS i BIH naziva agresorom, a želeo bi da ostanu da bi se, kako kaže, na njima iskijavao sa raznim koncepcijama njegovog oca o muslimanskoj drzavi, gde bi muslimani odlučivali o svemu u BiH, a Srbi bili kažnjeni, ili otišli u Srbiju.

"Naravno da se to neće desiti", poručio je Dodik i ukazao da u uslovima kada Izetbegović i njegova partija donose deklaracije kako treba Bosnu organizovati bez entiteta i bez konstitutivnih naroda, onda je jedina realna varijanta mirni razlz.

"To je nešto što poslednjih godina preferiram i mislim da je jedino realno", istakao je Dodik.

Napominje da on kao i mnogi nije za promenu granica, jer je granica, kako kaže, između RS i drugog entiteta uspostavljena međunarodnim sporazumom i ona je definitiva i međunarodno priznata i neće se menjati.

Dodik je rekao da će se polemika u BiH nastaviti, ali da u RS uvek ima onih koji napadaju srpsku stranu i slede ideje i iz Sarajeva.

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je stav da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose u BiH i da podržava integritet BiH kao i RS u okviru nje.

Kaže i da smo spremni da uvek razgovaramo o svim temama, "ne kidišući na one koji drugačije misle".

"Spremni smo da čujemo šta o svemu misle i pripadnici bošnjačkog, hrvatskog, a posebno šta misli i srpski narod", istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu