Masovno gledanje fudbala u Hrvatskoj "sjajna prilika za kovid-potvrde"

Zagreb -- Zamenica direktora hrvatskog Zavoda za javno zdravlje Marija Bubaš komentarisala je masovno gledanje fudbalskih utakmica u okviru Evropskog prvenstva.

Izvor: index.hr
Podeli
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

"Nisam čula da je iko pitao te ljude da li su se vakcinisali. Mislim da je ovo sjajna prilika za uvođenje kovid-potvrda ili bilo kog drugog prihvatljivog dokaza kao uvida za učestvovanje na tim događajima", kazala je ona za hrvatske medije.

Podsetila je da među nevakicinisanim građanima ima i onih koji ne da prome vakcinu jer su mlaži od 12, ili to ne mogu učiniti iz bilo kojih zdravstvenih razloga, ali i da ima onih koji jednostavno ne žele da se vakcinišu.

"Iako ja ne znam šta čekaju, vakcina ima dovoljno. Mi vakcinacijom štitimo najpre svoje zdravlje, ali i zdravlje onih nevakcinisanih. Ove 'fan zone' dokaz su da su ljudi željni druženja i života kakav pamte pre korone. Ali moraju biti svesni da je jedan od osnovnih alata za to vakcina"", rekla je Bubaš.

Istakla je i da se nada da ćezato što pre biti uvedene kovid-potvrde upravo za takve i slične događaje.

"Svi koji nisu vakcinisani su rezervoar za širenje bolesti. Ako ste vakcinisani, na neki način sprečavate širenje bolesti, a naravno da je zagarantovano da nećete imati teži oblik bolesti, zagarantovan vam je život jer teži oblik bolesti najčešće sledi smrtni ishod", rekla je Bubaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu