Dačić: S Vučićem je dogovoreno

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da se s predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem dogovorio o nastavku političke saradnje.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Vučić o mandataru: "Posle posete Briselu"

"Imajući u vidu da delimo iste političke ciljeve predsednik Aleksandar Vučić i ja smo mišljenja da treba da nastavimo našu političku saradnju u najboljem interesu Srbije i u ovim teškim i turbulentnim vremenima koja su pred nama. Nastavićemo naše razgovore već početkom sledeće nedelje, a nakon toga ćemo naše predloge o nastavku saradnje uputiti na odlučivanje stranačkim organima", rekao je Dačić za Novosti, posle razgovora s Vučićem.

Tema razgovora je bilo formiranje nove Vlade, a Dačić je napomenuo da je s predsednikom naprednjaka govorio u ime cele svoje izborne liste. Dačić je kazao i da danas nije bilo reči o personalnim rešenjima.

"Na sastanku je izražena zajednička saglasnost oko nastavka naše političke saradnje. Predsednik Vučić i ja smo ocenili da su postignuti istorijski rezultati u poslednjih deset godina, koliko traje i naša koalicija. Te istorijske promene vidljive su u svim oblastima: od finansijske konsolidacije, rasta proizvodnje i stranih investicija, stope zaposlenosti, izgradnje infrastrukturnih objekata širom zemlje... Jednom rečju stvoreni svi preduslovi za ekonomski prosperitet i bolji standard građana", kazao je predsednik SPS-a.

Dačić je dodao da se sa svojim sagovornikom složio i da je na međunarodnom planu ojačana pozicija Srbije "koja danas predstavlja važan faktor u svetu, koja ima najbliže odnose sa svim najvažnijim državama, koja uspeva da nalazi nove prijatelje, a da ne izgubi nijednog starog".

"Konstatovali smo, takođe, da je pitanje Kosova i Metohije ponovo vraćeno na dnevni red i da se bez Srbije ne može donositi odluka o statusu. Takođe, zahvaljujući našim naporima 23 zemlje povukle su priznavanje nezavisnosti Kosova. I ono što je najbitnije - u Srbiji zahvaljujući našoj koaliciji postoji politička stabilnost što je preduslov za napredak zemlje", zaključio je lider SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu