"Svi ovde znaju ko je Turković. MSP joj je paravan"

Milorad Dodik izjavio je da MIP BiH služi ministarki Biseri Turković i Stranci demokratske akcije (SDA) kao paravan za obavljanje sumnjivih radnji.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

"Svi ovde znaju ko je Turković i s kim mi danas moramo da radimo u BiH. Zbog nje niko ne priča o evropskom putu BiH, svi pričaju o Pakistancima koji ulaze kako hoće i nestaju u BiH, a da relevantne službe nemaju nikakvih podataka o tome", naveo je Dodik na Tviteru, reagujući na kritike koje mu je prehodno uputila Turkovićeva.

Nakon što je Dodik kritikovao njen demarš ambasadi Izraela u Tirani, u čijoj nadležnosti je i BiH, zbog podrške Izraela hrvatskim zahtevima za izmenu Izbornog zakona u BiH, Turković je prethodno poručila da Dodik ima, kako kaže, najmanje prava da deli diplomatske lekcije bilo kome.

"Milorad Dodik, kao osoba pod sankcijama SAD i Velike Britanije, političar koji je u rezoluciji Bundestaga te u izveštajima visokog predstavnika identifikovan kao direktna pretnja miru i stabilnosti BiH i regiona, ima najmanje prava da deli diplomatske lekcije bilo kome", objavila Turković na Fejsbuku.

Dodik je podsetio i na reakciju Ambasade Irana na demarš Turkovićeve, upitavši da li je politika Turkovićeve da Iran odlučuje ko je i kako kvalifikovan da komentariše sudbinu BiH "ili je tokom svoje posete dogovorila podršku za stvaranje nove islamske republike BiH".

Ambasador Izraela u Hrvatskoj Ilan Mor je prethodno u oštrom reagovanju na Tviteru upitao iranskog kolegu u BiH da li je kvalifikovan da o bilo čemu prosudjuje nakon što je iranski ambasador podržao demarš Turkovićeve.

"Cionistički režim aparthejda nije kvalifikovan da komentariše političku sudbinu Bosne i Hercegovine", saopštila je Ambasada Irana na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu