Stiže nova pretnja iz Rusije: "Predstavićemo – prvi put..."

Ruski državni proizvođač oružja KTRV najavio je da će u okviru međunarodnog foruma Armija – 2022 prvi put predstaviti novu krstareću raketu KH-69.

Izvor: index.hr
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/J_K
Ilustracija: Shutterstock/J_K

"Što se tiče novih proizvoda, na forumu Armija – 2022 prvi put ćemo prikazati višenamensku krstareću raketu niskog profila visoke preciznosti KH-69", saopštila je korporacija. Raketa KH-69 je dizajnirana da uništi širok spektar stacionarnih kopnenih ciljeva sa koordinatama poznatim pre lansiranja, uključujući i one bez radarskog, infracrvenog i optičkog kontrasta sa okolinom.

Domet od 290 kilometara

"Opremljen je kombinovanim sistemom navigacije i automatskog upravljanja. Maksimalni domet je do 290 kilometara, sa brzinom od 700 do 1000 km/h, u zavisnosti od konfiguracije. Masa bojeve glave je od 300 do 310 kilograma. Može se postaviti i na spoljne suspenzije i na unutrašnje magacine za oružje", saopštila je korporacija. Međunarodni vojni forum Armija – 2022 održaće se od 15. do 21. avgusta u podmoskovskom izložbenom centru Patriot. Manifestaciju organizuje Ministarstvo odbrane Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu