Vučić upozorava: "Bojim se da će mnogo brže doći Staljingradska bitka"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je predstavljanju kompleta knjiga "Sabrana dela Milorada Ekmečića" u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vučić je istakao da je Ekmečić mnogo godina pre smrti predvideo sva današnja dešavanja i sukob u Ukrajini i globalnu ekonomsku krizu.

"Svoje rodoljublje je zasnovao ne na mržnji nego na neisrcpnom prikupljanju istorijske građe. U amanet nam je ostavio želju da ne ratujemo. Život Ekmečića kretao se između klanja i oranja. U njegovoj porodici je 78 prebilovačkih mučenika, među njima i otac Ilija", naveo je predsednik Vučić.

Predsednik je istakao da je Ekmečić i nosilac ordena Svetog Save.

Vučić je citirao i Kusturicu, koji Ekmečića ocenjuje kao čoveka koji zna sve, i to nesebično deli. Predsednik se zahvalio Gutoviću na ovim sabranim delima koja su od velikog nacionalnog interesa i istakao da ove knjige treba da budu u lektiri, u svim domovima.

Kako je dodao, uz utisak da će njegova upozorenja biti loše prihvaćena.

"Bojim se da će mnogo brže doći Staljingradska bitka nego što očekujemo i kakav će biti ishod", rekao je Vučić i dodao da je pred nama verovatno najteži period, teži možda i od devedesetih godina prošlog veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu