Dodik ubedljivo u Srebrenici

Pristižu novi rezultati sa izbora u BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

Prema poslednjim podacima Centralne izborne komisije BiH o nepotpunim preliminarnim rezultatima Opštih izbora, lider SNSD i kandidat za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik je u Srebrenici dobio ubedljivo veću podršku od njegove protivkandidatkinje Jelene Trivić (PDP).

Dodik je u Srebrenici dobio podršku od 47,49 posto, dok je Trivić osvojila 23,89 odsto glasova od ukupnog broja birača upisanih u birački spisak, preneo je sarajevski portal Klix.

Opozicione PDP i SDS, čiji kandidat za predsednika je Trivić, najavile su juče da će tražiti ponavljanje izbora. PDP će, kazali su, tražiti ponavljanje izbora na celoj teritoriji BiH, a SDS u Doboju i još nekim biračkim mestim, zbog sumnje da je bilo zloupotreba.

RS će traziti svog ministra spoljnih poslova BiH

Republika Srpska će insistirati da ima svog ministra inostranih poslova na nivou BiH, saopštio je večeras srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Razgovarali smo sa Draganom Čovićem da idemo zajedno sa HDZ-om na nivou BiH, i da ćemo se pratiti. Sada Hrvatima pripada mesto predsedavajućeg Savetu ministara, a nama pripada mesto ministra inostranih poslova i već imamo dogovor sa Draganom Čovićem oko toga", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je naveo da su "muslimani sve činili da predstave svoju politiku kao politiku BiH".

Dodik je poručio da će naredne četiri godine biti jako izazovne, ali da će on i njegova strana nastaviti tamo gde su stali.

"Dešavaće se neke stvari koje će veoma ići na ruku Republici Srpskoj, a to će najbolje pokazati vreme koje je pred nama", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu