Izetbegović o daljim koracima u politici ne razmišlja

Sarajevo -- Lider SDA Bakir Izetbegović, koji je izgubio u izbornoj trci za bošnjačkog člana Predsedništva BiH, kaže da je rano da razmišlja o daljim koracima u politici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

"Bitno je da je SDA dobro prošla i da ćemo imati dobre pozicije u predstavničkim, kao i u domovima naroda", rekao je Izetbegović novinarima nakon neodržane sednice Doma naroda koja je trebalo da razmatra ukidanje akciza.

Na pitanje o njegovim daljim aspiracijama nakon izbornog poraza kaže još nije razmišljao, jer smatra da je rano, preneli su sarajevski mediji.

Upitan o eventualnim dogovorima sa Miloradom Dodikom (SNSD) i Draganom Čovićem (HDZ BiH), kao i opozicijom iz Republike Srpske o eventualnim postizbornim koalicijama, Izetbegović kaže da to vidi kao nemoguću misiju.

"To kako su zamislili stvari je na nivou nekih želja, a ne realnosti”, rekao je i dodao da nije razgovarao sa dosadašnjim koalicionim partnerima Dodikom i Čovićem.

Smatra da postizborne koalicije treba formirati tako da budu stabilne i tek onda eventualno nastaviti razgovore.

Kada je o izmenama Izbornog zakona reč, Izetbegović kaže da nije optimističan.

“Možemo samo zatrovati odnose i zakomplikovati situaciju sa pokušajem da se nešto bitno menja narednih nekoliko meseci”, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu