Ledena oluja izazvala kolaps – otkazani letovi i teški udesi

Zimsko nevreme oklovalo je ledom u utorak veliki deo Sjedinjenih Država.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug/Lola Gomez/The Dallas Morning News via AP
Tanjug/Lola Gomez/The Dallas Morning News via AP

To je izazvalo otkazivanje više od 1.700 letova širom SAD, zaustavilo saobraćaj na međudržavnom putu kroz Arkanzas i izazvalo teške nesreće u Teksasu, nenaviklom na led.

Dok je ledena oluja u utorak napredovala ka istoku, upozorenja su se nizala od zapada Teksasa sve do zapadne Virdžinije. Nekoliko rundi mešovitih padavina, uključujući ledenu kišu i susnežicu, nastaviće se i u sredu, što znači da bi neki regioni mogli biti pogođeni više puta, upozorio je Savezni centar za vremenske prognoze.

Mnogi sudari vozila prijavljeni su u Ostinu u Teksasu, sa najmanje jednim smrtnim slučajem, saopštila je vatrogasna služba Ostina. U okrugu Travis u Teksasu, koji obuhvata Ostin, policija dobija pozive zbog nesreća čak na svaka tri minuta, objavile su vlasti.

Oko 7.000 nestanaka struje u Teksasu prijavljeno je samo u utorak ujutro zbog leda na dalekovodima ili na drveću koje je popadalo.

Flota vozila hitne pomoći bila je poslata na čak 1.600 puteva koji su zaledjeni.

U Arkanzasu, republikanska guvernerka Sara Hakabi Sanders proglasila je u utorak vanredno stanje zbog ledene oluje i prenela da su loši uslovi na putevima zaustavili jutarnje isporuke robe prodavnicama.

Škole i fakulteti u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu najavili su da će biti zatvoreni, a nastava virtuelna, on-lajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 654 idi na stranu