Načelnik Generalštaba Vojske Srbije u poseti SAD

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u višednevnoj poseti SAD.

Izvor: Beta
Podeli
OTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE
OTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

On je u Vašington otputovao na poziv komandanta Nacionalne garde Ohaja general-majora Džona Herisa, a tokom posete će se sreti sa visokim zvaničnicima Nacionalne garde Ohaja, civilnih vlasti ove američke savezne države i Ministarstva odbrane SAD.

Zvanični deo posete je započeo juče u Komandi Nacionalne garde Ohaja u Kolumbusu gde su general Mojsilović, Heris i komandant Mađarske vojske general-potpukovnik Romulus Rusin-Sendij razgovarali o aktivnostima u okviru Programa državnog partnerstva Ohaja sa Srbijom i Mađarskom.

Razgovaralo se i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

Generali su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u okviru Programa državnog partnerstva u domenu vojno-vojne, civilno-vojne i civilno-civilne saradnje i dogovorili nastavak realizacije zajedničkih aktivnosti u oblasti obuke, razvoja podoficirskog kora i sajber odbrane.

General Mojsilović je podsetio da je ;pretprošle godine, zajedno sa 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, obeleženo i 15 godina uspešne saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja.

On je rekao da je Vojska Srbije posvećena daljem razvoju te saradnje i da je uveren da će u narednom periodu graditi nove mostove koji spajaju ne samo pripadnike Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, nego i dva naroda.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije će tokom boravka u SAD učestvovati na konferenciji za visoke vojne starešine (Joint Senior Leadership Conference) u organizaciji Nacionalne garde Ohaja gde će govoriti o izazovima Vojske Srbije, njenoj transformaciji, ;modernizaciji i menadžmentu ljudskih resursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu