Potvrđena kandidatura Andrije Mandića za predsednika Crne Gore

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas predsedničku kandidaturu predsednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/BORIS PEJOVIC
EPA/BORIS PEJOVIC

"Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio administrativni zahtev, nepotpunjenosti određenih potpisa od onoga što je zahtev za dvojno državljanstvo. Ne želim da se misli da neko iz DIK-a ima nepoverenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema svima", rekao je član DIK-a Milisav Ćorić, prenosi RTCG.

DIK na sednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije, pa je zatraženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu.

Republička izborna komisija Srbije (RIK) poslala je juče dopis DIK-u u kome se navodi da će se proveriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića.

RTCG podseća da se DIK u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu